SOS! Alimentarea cu apă a adăpostului în pericol!

Orice lucru banal devine un lux atunci când nu ţi-l poţi permite!

Adăpostul ROLDA este singura casă pentru cei 700 câini salvaţi din zona industrială a oraşului sau din situaţii care le puneau viaţa în pericol. Apa este vitală nu doar pentru câini, cât şi pentru munca de zi cu zi: activităţile de curăţenie care sunt principala metodă de a preveni îmbolnăvirea câinilor şi a oamenilor care îi îngrijesc.

Adăpostul se află în mijlocul câmpului, înconjurat de terenuri agricole. Amplasaţi în pantă, pentru a feri adăpostul de inundaţii, am ştiut că lătratul a sute de câini nu va deranja pe nimeni şi nu vom avea probleme din acest punct de vedere.

Adăpostul este alimentat de la un puţ forat, deoarece la momentul când a fost construit (2007), comuna Smârdan nu dispunea de conducte de apă şi oricum necesarul de apă al adăpostului nu putea fi acoperit, deoarece consumăm 4 tone de apă zilnic pentru nevoile câinilor şi spălarea celor 12 padocuri întinse pe 1.5 ha teren.

Calitatea apei a devenit cu timpul din ce în ce mai proastă, culoarea apei s-a transformat în verde şi atunci am înţeles că avem nevoie de specialişti să ne ajute cu o soluţie.
Specialiştii ne-au propus forarea unui nou puţ la o adâncime de aproximativ 130m realizat cu tuburi din PVC, cu o garanţie de 50 ani, un puţ realizat cu materiale de calitate şi cu o pompă cu protecţie pentru a preveni probleme apărute în cazul lucrării actuale, care ne-a asigurat necesarul de apă fără probleme timp de 13 ani.

Costul lucrării este de 13000 Euro, însă fiind un cost foarte ridicat pentru posibilităţile noastre, ne bazăm şi pe susţinerea iubitorilor de animale din străinatate şi din România.

De câteva zile bune, îngrijitorii din adăpost şi aşa insuficienţi ca număr, lucrează cu 3 ore mai mult facând 2 transporturi a câte 5 bidoane mari cu apă pentru a asigura necesarul zilnic pentru ca adăpostul să funcţioneze normal.

Pentru curăţenie, folosim în continuare pompa veche, care este practic forţată la maximum şi poate ceda în orice moment, apa conţinând din ce în ce mai mult nisip.

Mereu a fost nevoie de ajutor. Mereu ESTE nevoie de ajutor. Doar că uneori avem nevoie mai urgent. Ca acum. Vrem să salvăm viețile cățeilor din adăpostul nostru, dar nu ne putem continua activitatea odată cu contaminarea apei pe care o folosim. Apa înseamnă viață, viață pe care noi le-o promitem acestor animale într-o formă pe care nu au experimentat-o vreodată.

Ajută-ne să continuăm!

DONATE în siguranță prin platforma Netopia-Payments.ro.

Dacă preferi să donezi prin PayPal
https://paypal.me/SaveStrays

Transfer bancar
Beneficiar: Fundația ROLDA
CUI: 18416340

IBAN RON: RO14BTRLRONCRT0PA6711501
EUR: RO58BTRLEURCRT0PA6711501
SWIFT/BIC: BTRLRO22
Banca Transilvania