Noi suntem ROLDA

și asta e ceea ce facem!

#cainiiROLDA #ImpreunaOferimOSansa

Aniversăm 15 ani – Mesajul Danei

De când am creat ROLDA, nu am avut timp să mă gândesc unde vom fi peste 15 ani. Pentru mine, acești 15 ani reprezintă totul: începutul, problemele zilnice și visul de a face mereu ROLDA mai bună. De mai bine de 15 ani, mi-am dedicat viața salvarii câinilor fără stăpân oferindu-le un adăpost decent, dar mai ales înțelegându-le comportamentul și ajutându-i să fie adoptați în familii care să îi respecte. Trăind printre aceste animale deosebite mi-am descoperit pasiunea, limitele, anduranța, iar provocările zilnice m-au determinat să fiu mai inventivă și creativă, însă recunosc că am avut și destul noroc de-a lungul timpului!

Împreună cu cabinetele veterinare partenere, Fundația ROLDA a decis demararea unei campanii masive de sterilizare a animalelor de companie din zonele rurale învecinate Galațiului.
Din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, numărul câinilor și pisicilor sterilizate gratuit în comunitățile cu venituri modeste a fost mai redus anul trecut ceea ce ne-a determinat să ne ambiționăm anul acesta sa încercam mai mult.
Până la începutul sezonului rece, ne dorim să sterilizăm 1500 animale care trăiesc în satele din județul Galați.

Veşti bune din lumea cryptomonedelor: Alex şi Tiph împreună cu echipa au decis să investească timpul şi talentul lor într-un proiect gândit să genereze fonduri pentru câinii din adăposturi.
Mai exact, 10000 NFT-uri create cu pasiune sunt încărcate pe platforma Opensea, unicitatea lor este verificată prin tehnologia blockchain, iar 50% din total vânzărilor este donat proiectelor caritabile, inclusiv câinilor ROLDA.
NFT-urile fac parte din colecţia Chichibit. Mai multe detalii despre acest proiect haios, creat de către tineri cu suflet mare găsiţi aici!
Aventura Chichibit începe pe 19 august!

Fiecare căţeluşă şi urmaşii ei cresc populaţia de câini fără stăpân cu aproximativ 700 la fiecare 4 ani.

Cazuri medicale

Povestea Ioanei

Salvată dintr-o casă abandonată prin bunăvoința unei doamne cu suflet mare, Ioana este o cățelușă al cărei spirit blând ne emoționează cu fiecare ocazie. Atunci când am găsit-o, avea urme clare de maltratare, până acolo unde cei care au lovit acest biet animal i-au dislocat maxilarul. Neputând mânca și neavând ce, de cele mai multe ori, Ioana a ingerat obiecte dure întregi, ceea ce i-a afectat stomacul și a provocat vărsături oribile timp de mai multe luni. ROLDA a găsit un veterinar care s-a angajat să o scoată la lumină, ceea ce a făcut. Și, deși Ioana este o supraviețuitoare, mai are mult până să se recupereze. Află mai multe despre povestea ei.

Povestea lui Rambo are final fericit

Rambo este un cățel care a pășit în viață într-un mod nefericit.
Născut pe străzi sau poate abandonat de la o vârstă fragedă, Rambo a fost ranit când a încercat să se adăpostească în ferma cuiva și a fost atacat de câinii proprietarului. Așa a ajuns Rambo să aibă o lăbuță rănită și cu o infecție urâtă care îi punea mobilitatea și viața în pericol.

SOS pentru Hope – Împreună, oprim abuzurile în România

În mai 2018, am primit un apel disperat dintr-o comună din Tulcea, unde o cățelușă care trăia lângă un magazin, împreună cu cei 8 pui – a fost abuzată de un localnic. Mai exact, sub privirile indiferente ale celor de acolo, inclusiv ale Jandarmeriei (după cum se vede în filmarea CCTV) cățelușa a fost strangulată minute în șir, legată și spânzurată de un copac până a rămas inertă, moment în care individul a plecat.

Cățelușa și-a revenit singură, miraculos și s-a târât sub o dărăpănătură, unde își ascunsese puii. Echipa ROLDA s-a deplasat din Galați și a adus la adăpost cățelușa și puii ei. În același timp, au fost contactate Primăria din Chilia Veche (locul unde s-a petrecut cruzimea) și Parchetul care a început, evident o lungă anchetă. Era dificil de altfel, cu toate filmările puse la dispoziție, să dureze mai puțin de un an și jumatate.

Atât a durat până când procurorii au stabilit ca urmare a vizionării filmărilor puse la dispoziție ca probe, nu reiese că a existat vreun abuz împotriva acelei cățelușe. Urmare a acestui răspuns, ROLDA a creat o petiție către Ministerul Justiției în speranța că se va face dreptate și că acel pericol public care a abuzat atunci un animal și poate mâine un copil sau un bătrân fără apărare va fi pedepsit.

Dacă nu le poți oferi o casă,
ajută ROLDA să poată să le-o ofere!

De ce să adopţi la distanţă?

Intră în Clubul de Prieteni ai câinilor ROLDA
La momentul actual, în adăposturile ROLDA se află 700 de căței. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt seniori, categoria de vârstă cu cele mai slabe șanse de adopție.
Ajută-ne să le oferim îngrijirile medicale de care au nevoie sau la reabilitarea cățeilor seniori care se află în adăposturile ROLDA.
Donează o căsuță pentru un câine din comunitățile rurale!
Căsuță este izolată termic, din material ușor de dezinfectat, destul de spațioasă pentru doi câini de talie medie.
Ajută-ne să îi protejăm de temperaturile extreme donând 50 RON.

Dincolo de cifre și rapoarte anuale, noi lucrăm cu OAMENI. Împreună cu alți oameni cu suflet, facem diferența dintre viață și moarte pentru PRIETENII noștri necuvântători. Click aici pentru a afla cum ne poți ajuta.

Fii Ambasador ROLDA
Redirecționează 3.5 % din impozitul pe venit
Sponsorizează cu până la 20% din impozitul pe profit
Donează 1 EUR lunar
pe Teaming
Donează fără comision pentru un proiect listat pe Bursa Binelui

Trimite SMS cu textul PRIETEN la numarul 8845 şi donezi 2 euro/lună pentru hrana unui câine din adăpost.
Poţi opri donaţia trimiţând textul PRIETEN STOP la 8845.

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.
Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Pe cine ajutăm?

Cu ajutorul vostru, ne extindem serviciile pentru animale și posesori de animale din comunitățile cu venituri modeste.

Câini
Pisici
Cai şi măgari
Ajutor în timpul dezastrelor naturale
Seniori
Comunităţi rurale
EDUCAŢIE
VORBESTE PE LIMBA LUI TOTO
CARTE DE COLORAT PENTRU PREȘCOLARI

Cel mai ambițios proiect: Centrul de reabilitare și terapie PawzUp. Realizabil cu ajutorul oamenilor ca tine. Funcțional datorită animalelor fără stăpân reabilitate. Pentru oameni ca tine.