Redirectionează 3.5% din impozitul pe venit

Pentru tine nu înseamnă nimic, pentru ei înseamnă o șansă să trăiască.

logo-smaller35
Completeaza formularul aici!

De ce sa redirectionezi 3.5%?

Este gratuit! Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație privată și nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecționezi acești 3.5%, banii rămân statului

Unde vor merge banii tăi?

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3.5% le vom folosi pentru întreținerea lunară a celor două adăposturi private, unde aprox. 600 câini salvați de pe stradă sau din situații dramatice beneficiază de îngrijire de calitate, în fiecare zi!

Pasii de urmat

1. Descarcă formularul 230 sau Declarația Unică

2. Completează de mână formularul cu datele personale, scriind cu majuscule. Formularul este pre-completat cu datele Fundatiei ROLDA.

3. Trimite formularul pana pe 25 Mai către una din adresele următoare:
a) direct la registratura administrației financiare de care aparții sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
b) Fundația ROLDA, 16 Feroviarilor Str., Bl. C2, ap. 18 – 800563 Galați

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la rolda@rolda.org și găsim o soluție împreună.

Pentru a putea beneficia de sponsorizări sau pe viitor, de virarea din partea persoanelor fizice a sumelor reprezentând 3.5% din impozitul anual pe venit, organizațiile nonguvernamentale trebuie să fie înscrise în Registrul entităților/unităților de cult.

Fundația ROLDA (CUI 18416340) este înscrisă în Registrul entităţilor/unităţilor de cult (ANAF) începând cu data de 22.04.2019.
Vezi aici Decizia privind aprobarea cererii de inscriere.

Cine poate redirecționa 3.5% din impozitul pe venit?

Conform Codului Fiscal, urmatoarele categorii de persoane pot redirectiona 3.5% din impozitul pe venit catre ROLDA:
-Salariații
-Persoane fizice care au avut un contract de muncă și care completează formularul 230.
-Pensionarii
-Persoane ce au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar și care completează formularul 230.
-Persoane cu venituri independente
-Persoane care au obținut venituri din activitați independente (chirii, PFA etc.) și care completează declaratia unica 212.

NOUTĂŢI 2020

calendar

2 ANI – VALABILITATE FORMULAR

Dacă bifați căsuța corespunzătoare, formularul 230 va fi valabil 2 ani. Astfel nu mai este nevoie să vă reînnoiți opțiunea de redirecționare anual așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

hand

NORMĂ PE VENIT  (EX: ANGAJAŢI DIN IT)

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, anul acesta trebuie să completeze declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Această redirecționare nu o mai pot face doar cu ajutorul declarației unice cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă).

bank

3,5% PENTRU TOATE ORGANIZAŢIILE

De anul acesta toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit (nu doar cele care au servicii sociale licențiate).