ROLDA in Tulcea

Începând cu luna septembrie 2021, ROLDA și-a extins sprijinul oferit animalelor abandonate și rănite, prin intermediul unei organizații din județul vecin, Tulcea. Întreg județul Tulcea este superb și are un potențial enorm datorită Deltei Dunării, o atracție turistică bine-cunoscută. Totuși, localnicii, care trăiesc în mare parte din pescuit, sunt destul de săraci.

Comunitățile cu venituri modeste au multe probleme, iar animalele reprezintă pentru puțini o prioritate. Animalele de fermă primesc mai multă atenție datorită beneficiilor aduse (ouă, carne, lapte etc.). Însă animalele de companie nu sunt îngrijite corespunzător și rareori primesc tratament preventiv. Acestea se reproduc în voie, dând naștere unor pui care se nasc doar pentru a trăi în mizerie și neglijare.

Voluntarii unui ONG local (The Great Catsby) ajută în primul rând pisici, dar și câini atunci când au posibilitatea. Fondurile lor sunt limitate, iar solicitările le depășesc posibilitățile de cele mai multe ori. Mădălina a contactat ROLDA, cerând ajutor și din acel moment, am început un parteneriat care sperăm că aduce un plus în misiunea lor atât de dificilă și tratată cu multă indiferență.

Printre lucrurile pe care am reușit să le facem împreună:

Am sterilizat câini și pisici.

Am sprijinit adăpostul public local cu conserve de mâncare.

Am ajutat animalele din comunitățile sărace.

Am tratat de parvo căței găsiți abandonați în cimitir.

Am acoperit costurile medicale pentru pisicile cu probleme medicale, care aveau nevoie de ajutor de specialitate, operații și cazare în clinici din București.

În prezent, ROLDA acoperă facturi ce variază între 2000 și 5000 lei pe lună pentru proiectul din Tulcea. În decursul lunilor următoare, sperăm să aducem cartea de colorat (noul nostru proiect educativ) în zonă. Vom lucra cu voluntari locali pentru a o distribui gratuit în zonele rurale, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la bunăstarea animalelor, pentru a-i ajuta pe cei mici sa inteleaga de ce are nevoie un animal pentru a fi bine ingrijit.

Câteva impresii din partea Mădălinei, coordonatorul proiectului din Tulcea:

„Cu câteva luni în urmă, căutam cu disperare parteneri care să ne sprijine în munca de salvare a animalelor fără stăpan din orașul Tulcea, căci activitatea de sterilizări, preluare din strada și plasare în adopție ne ține în permanență epuizați de resurse. Din zeci de emailuri către organizațiile din toată lumea, doar foarte puțini ne-au răspuns și, din cei care au răspuns, numai vecinii noștri din Galați, ROLDA, au fost cei care ne-au oferit concret ajutor.

De atunci, îin fiecare lună, colegii de la ROLDA au preluat costurile medicale pentru câteva din cazurile mai grave pentru care am cerut ajutor, astfel încât, mai multe animăluțe de pe străzi au putut fi salvate.
Doar câteva exemple:

Cățelușul Honey, care locuia într-un cimitir, a învins lupta cu parvoviroza și acum este adoptat

Motănelul Alan cu burta sfâșiată de câini, s-a vindecat complet și se află în cazare temporară, unde așteaptă să fie adoptat

Motănelul Prince, bătut de niște bestii de oameni, a putut să fie operat la șold și și-a revenit complet. Prince este acum în foster și îi căutam familiă

Motanii bătrani Oscar și Clyde, preluați cu multiple afecțiuni, au putut fi investigați medical și au primit tratamente pentru afecțiunile de care suferă

Motănelul Morris, lovit de mașină, în pericol să își piardă lăbuțele, a fost internat într-o clinică de ortopedie în București și este acum complet recuperat și adoptat

Sărmanii câini din adăpostul public Tulcea au primit conserve cu hrană umedă, hrană la care nici nu visau înainte

Am vrea să ne exprimăm recunoștința pentru ajutorul oferit de Dana și de întreaga echipă ROLDA, nu este puțin lucru că au decis a sprijini o organizație din alt oraș, astfel încât să putem ajuta mai multe animale împreună.
Toți cei care au fost investigați, tratați, operați, nu au mai fost repuși în teritoriu, au rămas în grija noastră și sunt, fie deja adoptati, fie îngrijiți în foster până își vor găsi o familie responsabilă.

Singuri nu am fi reușit niciodată să facem atât de multe.
Mulțumim din suflet, ROLDA și sperăm să vă avem alături și la anul!”

Îmbrățișări de la noi și de la copiii noștri blănoși,
Echipa The Great Catsby

ROLDA are nevoie de ajutorul tău, ei au nevoie de îngrijirea noastră!

Salvează animalele abandonate