Misiune

Ajutăm în mod transparent, eficient și responsabil comunitatea în care trăim. Intervenim în mod direct în cazul fiecărui animal și oferim ajutor personalizat și permanent, schimbând viața animalelor tratate ca gunoaie, rănite, flămânde și singure. Le oferim hrană, adăpost, asistență medicală, pe multe dintre ele reușind să le reabilităm și să le plasăm în familii adoptive unde încep o nouă viață. Pentru cele care nu sunt adoptate, am construit din fonduri proprii adăposturi, unde le îngrijim pentru tot restul vieții. Mai mult, nu eutanasiem niciodată un animal care are o șansă cât de mică la viață.

ROLDA este o organizație non guvernamentală, apolitică, înregistrată ca fundație în Registrul Fundațiilor și Asociațiilor de pe lângă Judecătoria Galați, dosar nr 5/PJ/2005; 30-1/1679, CUI 18416340.

În toți acești ani, dincolo de faptul că am învățat singuri, uneori din greșeli, cum trebuie administrată o organizație, am înțeles mai bine și am ajuns să apreciem rolul fiecărui om implicat într-o misiune caritabilă: rolul donatorului, rolul voluntarului și, evident, rolul comunității fără de care nicio organizație nu își poate realiza proiectele și nu își poate îndeplini misiunea.

Astfel, am decis să ajutăm oamenii care respectă animalele, deoarece împărtășim aceleași valori. Doar împreună vom putea realiza visul nostru comun de a crea o lume în care animalele să nu mai sufere de pe urma răutății semenilor noștri mai puțin empatici. Doar împreună le putem da șansa la o viață decentă, în care să fie apreciați și îngrijiți, și nu alungați și chinuiți.

Putem rezolva problema animalelor de pe străzi lucrând în primul rând la factorul uman. Atunci când cei care spun că nu mai vor să vadă animale pe străzi – pentru că sunt un pericol, pentru că sunt o sursă de mizerie și gălăgie – vor realiza că problema nu se va rezolva de la sine și nu se mai poate mătura sub preș așa cum s-a încercat ani la rând, ne vom apropia de o soluție care să dea roade mai multe și mai repede.

Problema nu este doar a iubitorilor de animale ca grup social în seama cărora se aruncă răspunderea de care fug autoritățile. Problema nu este nici măcar a animalelor care suferă sau a celor care nu suferă animalele. Problema aparține întregii comunități.

Echipa ROLDA România

Suntem mândri de echipa noastră

Echipa ROLDA Internaţional

Ajutăm animale care nu au nici o altă speranță.
Cu oameni ca voi.
Pentru comunitatea noastră.

Partenerii noștri – Echipa ROLDA International #roldafamily

Denumire oficială: Romanian League in Defense of Animals, Inc
Alte denumiri: ROLDA USA
Număr înregistrare: (EIN) 32-0176929
Data înființării: 4 iulie 2006
Campanii: de informare cu privire la situaţia animalelor din România, asistenţă gratuită pentru câinii cu probleme de comportament, literatură gratuită (pentru situaţii de urgenţă, sfaturi veterinare, etc), colectare de fonduri
Modalități de colectare a fondurilor: online și direct mail
Persoana de contact: Mary

Denumire oficială: ROLDA, Inc
Număr înregistrare: (ABN) 38 420 39 6060; (ARBN) 624 622 859
Data înființării: 1 decembrie 2014
Campanii: de informare cu privire la situaţia animalelor din România, asistenţă gratuită pentru câinii cu probleme de comportament, literatură gratuită (pentru situaţii de urgenţă, sfaturi veterinare, etc), colectare de fonduri
Modalități de colectare a fondurilor: direct mail și online
Persoana de contact: Sarah

Denumire oficială: ROLDA UK
Alte denumiri: Save Romanian Street Dogs
Gift Aid: Da
Număr înregistrare: 1162690
Data înființării: 16 iulie 2015
Campanii: adopţii, relocare, de informare cu privire la situaţia animalelor din România, asistenţă gratuită pentru câinii cu probleme de comportament, literatură gratuită (pentru situaţii de urgenţă, sfaturi veterinare, etc), colectare de fonduri
Modalități de colectare a fondurilor: online
Persoane de contact: Gemma si Sarah

Denumire oficială: Association ROLDA Suisse
Alte denumiri: ROLDA Suisse
Anul înființării: 2014
Campanii: adopții, crearea unei bariere verzi în jurul adăpostului, campanii sterilizare și microcipare animale cu stăpân, proteste, colectare de fonduri, ajutoare pentru familiile cu și fără animale afectate de inundații (2017)
Modalități de colectare a fondurilor: online, vânzare obiecte lucrate manual, loterii
Persoana de contact: Lolita

Denumire oficială: Association ROLDA Sverige
Alte denumiri: ROLDA Sverige
Număr înregistrare: 802490-7050
Data înființării: 23 septembrie 2014
Campanii: adopții, colectare de fonduri
Modalități de colectare a fondurilor: online, site-uri partenere
Persoana de contact: Lisa

Denumire oficială: ROLDA Gatehunder fra Romania – Oslo og Omegn
Alte denumiri: Gatehunder fra Romania
Număr înregistrare: 998398495
Data înființării: 18 iulie 2012
Campanii: adopții, colectare de fonduri
Modalități de colectare a fondurilor: donații prin SMS, cont bancar, Grasrotandelen, online
Persoana de contact: Hege