Centru PawzUp este gândit să funcţioneze atât ca un adăpost pentru animale abandonate (câini, pisici, măgari, alte animale de fermă), cât şi să ofere servicii veterinare de calitate pentru fiecare animal în suferinţă. Pe lângă acestea, PawzUp doreşte să implice într-un mod activ comunitatea în rezolvarea propriilor probleme sociale prin activităţi de voluntariat şi educative sau de recreere în compania unor animale fericite, sănătoase şi prietenoase.

Împreună oferim o şansă!

Eşti sătul de imagini cu adăposturi mizerabile şi prost administrate?

Ţi-ai dori să adopţi un căţel salvat de pe stradă, dar ai prefera să îl alegi personal, dintr-un loc curat, modern şi consultându-te cu o echipă responsabilă despre preferinţele şi opţiunile tale?

Ţi-ai dori să petreci timp în compania animăluţelor în adăposturi, dar să ai siguranţa că nu te vei îmbolnăvi sau nu vei “lua acasă” boli transmisibile animalelor tale de companie?

Ţi-ai dori să ajuţi animalele rănite sau în nevoie urgentă de tratamente veterinare care nu au accesul la o clinică veterinară echipată corespunzător diagnosticării corecte?

Donaţia ta ajută atât animalele străzii oferindu-le o nouă şansă la viaţă. Animale care sunt gata la rândul lor să aducă o rază de speranţă seniorilor care au nevoie de companie, să ofere activităţi sociale plăcute pentru întregi familii sau să ajute în educarea generaţiilor viitoare.

Motive să donezi

Donezi pentru că vrei să ajuţi animalele rănite sau în nevoie urgentă de tratament veterinar.

Donezi pentru că vrei să adopţi un câine dintr-un loc de încredere, unde poţi beneficia de consultanţă din partea unei echipe responsabile.

Donezi pentru că vrei ca noua generaţie de iubitori de animale să primească o educaţie corespunzătoare şi să cunoască responsabilităţile pe care le implică deţinerea unui animal de companie.

Donezi pentru că eşti sătul de lipsa adăposturilor sau de starea deplorabilă a celor existente.

Donezi pentru că vrei să îţi petreci timpul în compania animalelor într-un spaţiu modern, curat, având siguranţa că nu te vei îmbolnăvi şi că nu vei lua acasă boli transmisibile.

BENEFICII PENTRU ANIMALE

crearea unui centru ultra modern de îngrijire a animalelor mici

diagnosticarea corectă şi tratarea corespunzătoare

creşterea adopţiilor locale şi la nivel internaţional

îngrijirea pe termen mediu (până la adopţie) a câinilor şi pisicilor salvate de pe stradă

reabilitarea animalelor care au suferit de pe urma abuzurilor

reabilitarea câinilor cu probleme comportamentale

BENEFICII PENTRU COMUNITATE

mai puţini câini fără stăpân ceea ce înseamnă mai puţine focare de boli transmisibile şi animalelor de companie rezultând un mediu mai sigur atât pentru oameni, cât şi pentru animalele lor

oportunităţi de a petrece timp liber de calitate împreună cu familia ta lângă animăluţe curate, sănătoase, sociabile şi foarte recunoscătoare

locuri noi de muncă, mai ales pentru mediul rural

oportunităţi de voluntariat

pentru cei cu venituri reduse din mediul rural, posibilitatea de a primi servicii veterinare la un tarif mai mic

reducerea numărului incidentelor cauzate de animalele abandonate care manifestă probleme comportamentale

Cum poţi ajuta?

Proiectul PawzUp costă în total aproximativ 6.500.000 RON. ROLDA doreşte să strângă în România 2.000.000 urmând ca restul sumei să fie adunată de către filialele noastre externe.

Deşi 2 milioane RON este o sumă foarte mare, un calcul simplu ne arată că, indiferent de buget, orice şi-ar putea permite să dea o mâna de ajutor

Dacă presupunem că există 3 milioane de români iubitori de animale (deşi noi credem că suntem mai mulţi) şi dintre aceştia doar 4000 ar răspunde apelului nostru (adică 0,13 %) iar fiecare dintre cei 4000 inimoşi ar dona doar 20 RON timp de 24 luni (2 ani) iată cum împreună, am reuşi să strângem 1.980.000 RON!

Dacă reprezinţi o companie, poţi direcţiona 20% din impozitul pe profit , în limita a 3 la mie din cifră de afaceri.

Mesajul președintelui ROLDA…

„De când salvez animale fără stăpân aflate în suferinţă, adică de mai bine de 20 de ani, am plecat de la ideea că românii nu îşi pot permite acest tip de activităţi (salvarea animalelor, plata facturilor veterinare, construirea adăposturilor moderne şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, etc). De fiecare dată, în toţi aceşti ani, ne-am adresat suporterilor noştri străini şi mai târziu, filialelor pe care ni le-am creat în diverse ţări pentru a primi ajutor să ne continuăm activitatea.

Nu am îndrăznit să apelăm la români, pentru că ştiu greutăţile cu care majoritatea ne confruntăm aici, în ţara noastră. Când am început să mă gândesc serios la construirea centrului PawzUp cu tot ce implică acest lucru (responsabilitate, logistică, timp suplimentar alocat) am aşternut pe hârtie costurile şi mi-a fost teamă să fac un total văzând toate acele cifre înşiruite.

Ştiam că devine din ce în ce mai mult un vis, mai degrabă decât un proiect realizabil. I-am dat mamei mele să citească tot ce am scris despre proiect şi cu lacrimi în ochi, ea mi-a spus că vă dona prima o sumă de bani, pentru că ea mă susţine necondiţionat şi pentru că nu trebuie să uit că „tu, Dana, poţi orice”.

Apoi, am început să adun şi să împart … să găsesc o cale prin care să pot aduce costurile la o sumă rezonabilă atunci când vi-l voi prezenta, vouă, tuturor. Nu rămâne decât să hotărâţi dacă am reuşit sau nu. Tot ce vă pot spune este că sunt româncă, născută în România şi doresc să văd România schimbată în bine. În domeniul meu de activitate, ştiu că animalele au calităţi deosebite care pot ajuta oamenii dacă le dăm o şansă.”

Dana Costin, preşedinte ROLDA

Ar fi frumos dacă acest centru pentru animale ar apărea peste noapte. Dar nu ar fi păcat să ratăm ocazia pe care o avem, fiecare, să ajutăm să-l construim împreună? Primul centru pentru animale construit în România de către români – pentru români!

Dincolo de cifre și rapoarte anuale, noi lucrăm cu OAMENI. Împreună cu alți oameni cu suflet, facem diferența dintre viață și moarte pentru prietenii noștri necuvântători. Pentru a afla cum ne poți ajuta