ÎNAINTE – DUPĂ

Reabilitarea unui cățel nu este deloc o muncă ușoară. Odată ce misiunea de salvare se încheie cu bine, cățelul devine un membru cu drepturi depline al adăpostului nostru și un nou element al eforturilor noastre zilnice. Bunăstarea lui devine responsabilitatea noastră!

Reabilitarea unui cățel nu este deloc o muncă ușoară. Odată ce misiunea de salvare se încheie cu bine, cățelul devine un membru cu drepturi depline al adăpostului nostru și un nou element al eforturilor noastre zilnice. Bunăstarea lui devine responsabilitatea noastră!

Cea mai dificilă parte a muncii noastre este să ne asigurăm că îngrijim cățelul în mod responsabil. Mai ales atunci când lucram cu căței sensibili sau cu un trecut abuziv, chiar și cea mai mică greșeală poate anula tot progresul făcut.

Am căutat în arhiva noastră de fotografii câteva imagini care exemplifică perfect rodul muncii noastre-transformarea completă de la un cățel salvat de pe străzi la un membru al unei familii iubitoare.

Genul acesta de povești sunt ca mierea pentru sufletele celor care participă la operațiunile de salvare și recuperare. Ne umple inimile cu bucurie și ne motivează să ne ducem misiunea mai departe și să salvăm cât mai multe animale!

DAISY

Acest căţeluş de numai 4 luni a fost lovit de o maşină. Localnicii au încercat să îl ajute bandajându-i piciorul fracturat, însă nu a fost o soluţie prea bună şi au apelat la ajutorul nostru. Daisy se recuperează la clinica veterinară.

BRAVEHEART

A fost găsit legat cu sârmă de un copac. Sârma fusese înfăşurată în jurul piciorului drept din faţă şi i-a sfâşiat pielea până i-a provocat o rană foarte adâncă. Din fericire, în urma operaţiei suferite am reuşit să îi salvăm picioruşul.

RAMBO

A fost găsit cu o lăbuță rănită și cu o infecție urâtă suficient de gravă încât să îl lase fără acea lăbuţă. Rambo este acum foarte sociabil și este pregătit să devină un animal de companie iubitor și loial.

ELLA

Abandonată de proprietarul ei, acesta îi provocase o rană foarte adâncă la ureche şi în jurul gâtului ca urmare a legării prea strânse cu o lesă. Ella s-a recuperat în adăpostul ROLDA.

BARTY

Barty este catel senior orb. In cateva luni, cat a stat la noi, am incercat sa ii facem viata mai usoara, dar e greu pentru un caine cu nevoi speciale sa traiasca intr-un loc zgomotos cu alte sute de caini... in intuneric. Era temator si, evident, nesigur. In acelasi timp, am incercat sa ii gasim o familie cu experienta. L-a preluat Lisa in Suedia unde sta pana apare familia perfecta, daca Lisa nu e deranjata sa il tina permanent pentru ca s-a integrat foarte bine in familia ei. E dragut sa il vezi cum se joaca si cum musca.... Barty a plecat in Septembrie 2020 in Suedia.

ELLIE

O fetiţă mică şi adorabilă care a fost găsită rătăcind pe străzi cu o fractură de femur veche, netratată care din pacate, a dus la amputarea piciorului. Vestea bună este că Ellie a ajuns din August 2020 într-o familie adoptivă în Elveția unde este foarte iubită.

SteFUN

SteFUN este un amstaff care trăia împreună cu o femelă de aceeași vârstă și fetița lor de aproximativ 2 ani (Choco). Perechea era folosită să producă pui pe care stăpânul îi vindea. În plus, după comportament, atât SteFUN, cât și femela au fost folosiți/antrenați pentru lupte. Deoarece sunt foarte greu de controlat, stau fiecare în cusca lui. Noi am aflat despre cazul lor când proprietarul ne-a cerut ajutorul pentru că SteFUN avea o tumoră urâta de peste 2 kg... L-am preluat pe SteFUN și l-am dus direct la veterinar, iar pe femele l-am convins să ni le dea... SteFUN a stat o lună la veterinar până s-a recuperat pentru că cicatricea de după operație trebuia protejată de insecte, situație greu de controlat în aer liber la adăpost. Așa că, am preferat să plătim cazarea lui în regim de pensiune la clinică să îl știm în siguranță ca rana/operația lui să nu se infecteze. Încercăm să le găsim familii adoptive cu experiență în Suedia.

PICIU

A fost abandonat de stăpânul său după ce a fost găsit agăţat într-un gard metalic care a săpat răni adânci în pernuţele sale ce l-au făcut să piardă o lăbuţă. În scurt timp după ce a ajuns în adăpostul nostru, a fost adoptat de către Michele, sponsorul nostru din Elveția

OSCAR

A fost găsit într-o parcare, şchiopătând şi aşteptând pe cineva să îl salveze. Din păcate, Oscar suferă de o deformare congenitală a piciorului, drept urmare, a fost nevoie ca piciorul să fie amputat. Acum Oscar este în Elveția unde a început o viață nouă în noua sa familie.

PUFULET

A avut un accident de maşină cu un impact puternic în urma căruia s-a ales cu câteva coaste rupte, răni în zona capului și leziuni serioase în zona ochilor. Pufuleț a pierdut în acea zi 3 coaste, iar perioada de recuperare se anunță lungă și greoaie.

MITU

A fost găsit în comă pe stradă de un trecător. El fusese lovit de o maşină şi a fost accidentat la o falcă, pierzând de asemenea şi un ochi. Din păcate nu am putut face nimic pentru el şi va rămâne orb pentru totdeuna, însă destinul i-a surâs şi a fost adoptat.

BELA

A fost adusă la clinica veterinară cu o rană foarte adâncă creată cu un obiect ascuţit. Aceasta a fost ca o pedeapsă pentru că era înfometată şi a încercat să atace o găină. Din fericire, Bela s-a recuperat şi acum locuieşte în Suedia.

MAIA

A fost găsită cu ambele picioare din faţă fracturate, cu ligamentele distruse. Maia a suferit 3 operaţii şi trebuie să parcurgă o perioadă foarte lungă de recuperare pentru a putea merge din nou.

BLACKIE and IVORY

Salvată împreună cu puiul ei, această mămică avea o mare tumoare pe burtă. Aceasta s-a recuperat foarte repede după operaţie şi acum sunt bine amândoi şi sunt pregăţiti pentru adopţie.

TAROT

A fost găsit în apropierea unei unităţi militare, acoperit de smoală şi cu pielea arsă. Smoala a fost înlăturată manual şi după un drum lung, s-a recuperat şi a fost adoptat în Suedia.

CHICK

A fost găsit în stare gravă cu răni infectate, fără o mare parte din părul de pe corp şi foarte infometat. Din fericire Chick s-a recuperat după o perioadă lungă de tratamente.

SHAKIRA

O fetiță adorabilă care a fost găsită cu o rană veche la o lăbuță din față care din păcate a trebuit să fie amputată. După câteva luni în adăpostul nostru, Shakira a fost adoptată în Suedia.

FRANKIE

Găsită cu răni adânci în zona capului. Pielea sa părea să fi suferit de pe urma unor arsuri care rămăseseră deschise. A fost nevoie de 2 luni de tratament intensiv pentru a se vindeca complet. După aproape 2 ani petrecuți în adăpostul ROLDA, Frankie a fost adoptată în Suedia.

BAR

A fost găsit pe un șantier de construcții cu o rană deschisă severă la un picior. Rana părea să fie mai veche de o săptămână și îi punea viața în pericol. Din fericire, am reușit să îi salvăm lăbuța, Bar putându-se bucura de o viață lipsită de dureri.

HERA

Abandonată la marginea drumului și găsită acoperită cu gudron, Hera a trecut printr-o perioadă foarte dificilă în ciuda vârstei sale fragede. Mulțumită oamenilor minunați care ne susțin, Hera se simte mult mai bine și e gata să înceapă o nouă viață în Finlanda.

ANDY

Cățeluș salvat din gunoaie. Era subnutrit, slăbit și suferea de râie. Unul din ochii săi, din păcate, nu a putut fi salvat.

CHASMINE

Găsită hoinărind prin gunoaie de unde a fost salvată împreună cu alți 3 cățeluși. Toți prezentau degerături. După o operație în care i-a fost extirpat ochiul bolnav, Chasmine a fost adoptată de o familie din Suedia.

NABI

Găsit cu o fractură severă și o infecție pe măsură, amputarea a fost singura soluție salvatoare. Nabi s-a adaptat cu brio vieții cu 3 lăbuțe alături de noua sa familie din Elveția.

HOMER

Un câine bătrân, plin de paraziți, lăsat în voia sorții. Când a fost găsit suferea după urma unei deshidratări severe. Homer și-a găsit un cămin iubitor în Elveția.

PUFI

Când a fost găsit, Pufi avea o infecţie severă la ochi. Din fericire, l-am găsit la timp şi am reuşit să îi salvăm ochiul. La momentul actual Pufi locuieşte în adăpostul ROLDA

LORI

Lori suferea de dureri îngrozitoare în zona șoldurilor și a cozii. Din cauza unei fracturi, nu se mai putea deplasa. La momentul actual Lori este complet recuperat și se află în adăpostul ROLDA.

LUCKY

Când a fost salvat, avea o tumore uriașă în zona burții care a trebuit să fie extripată urgent. La momentul actual acest băiat arătos duce o viață lipsită de griji în Elveția.

MARIA

Găsită într-un sat cu o rană gravă în zona gâtului care prezenta deja o infecție. După ce a fost tratată, această fetiță prietenoasă și ascultătoare și-a găsit un cămin iubitor în Elveția.

GONCO

Când a fost găsit, prezenta o fractură deschisă la un picior care din păcate nu a putut fi salvat. Gonco s-a recuperat bine după amputare și se află în siguranță într-un adăpost ROLDA.

LIZETTE

Abandonată pe străzi cu un ochi în stare gravă care a trebuit excizat. Acum duce o viață liniștită în Elveția.

BUFFY

Abandonată de către familia sa din cauza costurilor serviciilor veterinare. Buffy a fost tratată și adoptată de către Ludovic și Eveline. În Franța are parte de dragostea care i-a fost negată în România.

ARTEMIS

Abuzată și legată într-o pungă de plastic, Artemis a fost găsită la fix. S-a recuperat complet, inclusiv ochiul său cu probleme, iar acum trăiește într-unul din adăposturile noastre.

WHITE ANGEL

Salvată de pe străzi cu vederea afectată iremediabil, White Angel a topit multe inimi. A fost adoptată în Norvegia și rebotezată Zinga. Acum este o prințesă adorată de familia lui Matilde și chiar a urmat un curs pentru a găsi și recupera alți câini pierduți în pădurile norvegiene.

SUGAR

A fost găsit în mijlocul drumului cu un picior zdrobit. Lăbuța nu a putut fi salvată, însă Sugar se adaptează repede la mersul pe 3 picioare. Un adevărat luptător!

BUCK

Victimă a unui accident de mașină, Buck a fost găsit la marginea drumului țipând după ajutor și incapabil să se miște. Din fericire, doar un picior îi fusese afectat. Buck a reîntregit gașca lui Sabine, colega noastră din Germania unde face nebunii împreuna cu Pufulet, adoptat tot de la ROLDA și alți 2 cațeluși.

Donează 3.5% pentru o viață de câine!

Formular 3.5%

Dacă nu îl poți lua în casa ta, ajută-ne să facem noi asta!

Citește mai mult