Sterilizare câini şi pisici

Proiectul ROLDA de sterilizare a câinilor şi pisicilor vine în sprijinul comunităţilor sărace, în scopul controlului numarului de animale nedorite şi minimalizării ratei abandonului. Campaniile de sterilizare vor avea loc mai ales vara şi toamna, folosind fondurile strânse până în perioada respectivă, iar comunităţile participante vor fi alese de fundaţia ROLDA în funcţie de nevoi şi posibilităţi.
Începand cu 2022, am extins programul de sterilizare din Galați și în Caracal. Urmează să identificăm și alte orașe unde programul poate fi organizat eficient.

Campania de sterilizare urmăreşte atât susţinerea comunităţilor cu venituri modeste, cât şi îmbunătăţirea vieţii animalelor din zonele avizate. Sterilizarea înseamnă mai mult decât controlul populaţiei. În cazul masculilor, caracteristicile agresive de tip teritoriale dispar, iar în cazul femelelor se diminuează riscul dezvoltării cancerului mamar sau uterin.

O donaţie poate garanta că un animal va fi sterilizat, îmbunătăţindu-i calitatea vieţii şi eradicând şansa ca puii acestuia să fie ulterior abandonaţi din cauza lipsei de resurse a proprietarului care abia îşi permite să îşi susţină familia.

Donaţia ta oferă o şansă la o viaţă mai bună, atât pentru animale, cât şi pentru proprietari.

Impactul asupra comunităţii şi a animalelor este evident:

Calitatea vieţii animalelor va fi îmbunătăţită

Proprietarii vor putea controla numărul de pui nedoriți

Rata abandonării animalelor va scădea

Comunitatea va deveni mai curată şi mai sigură prin scăderea numărului de animale de pe străzi care pot fi purtători de boli transmisibile sau pot reprezenta un pericol prin manifestarea unui comportament agresiv.

Sterilizare Piscu 2021

Sterilizare Smardan 2022

Sterilizare Caracal

Pentru 2023, ne dorim mai mult