Sterilizare câini şi pisici

Proiectul ROLDA de sterilizare a câinilor şi pisicilor vine în sprijinul comunităţilor sărace, în scopul controlului numarului de animale nedorite şi minimalizării ratei abandonului. Campaniile de sterilizare vor avea loc mai ales vara şi toamna, folosind fondurile strânse până în perioada respectivă, iar comunităţile participante vor fi alese de fundaţia ROLDA în funcţie de nevoi şi posibilităţi.
Începand cu 2022, am extins programul de sterilizare din Galați și în Caracal. Urmează să identificăm și alte orașe unde programul poate fi organizat eficient.

Campania de sterilizare urmăreşte atât susţinerea comunităţilor cu venituri modeste, cât şi îmbunătăţirea vieţii animalelor din zonele avizate. Sterilizarea înseamnă mai mult decât controlul populaţiei. În cazul masculilor, caracteristicile agresive de tip teritoriale dispar, iar în cazul femelelor se diminuează riscul dezvoltării cancerului mamar sau uterin.

O donaţie poate garanta că un animal va fi sterilizat, îmbunătăţindu-i calitatea vieţii şi eradicând şansa ca puii acestuia să fie ulterior abandonaţi din cauza lipsei de resurse a proprietarului care abia îşi permite să îşi susţină familia.

Donaţia ta oferă o şansă la o viaţă mai bună, atât pentru animale, cât şi pentru proprietari.

Impactul asupra comunităţii şi a animalelor este evident:

Calitatea vieţii animalelor va fi îmbunătăţită

Proprietarii vor putea controla numărul de pui nedoriți

Rata abandonării animalelor va scădea

Comunitatea va deveni mai curată şi mai sigură prin scăderea numărului de animale de pe străzi care pot fi purtători de boli transmisibile sau pot reprezenta un pericol prin manifestarea unui comportament agresiv.

Sterilizare Piscu 2021

Sterilizare Smardan 2022

Sterilizare Caracal

Pentru anul în curs, ne dorim să facem mai mult

Eforturile noastre în acest sens dau rezultate bune, numărul de animale abandonate în comunitățile unde actionăm scăzând semnificativ. De la începutul anului, am încheiat cu succes asemenea campanii în localitățile Scânteiești și Fântânele din județul Galați. Sunt două zone în care ne doream de mult să ajungem și unde eram așteptați cu nerăbdare de către persoane care voiau să facă ce trebuie pentru animalele lor, dar care nu aveau fondurile necesare. Zeci de animale au acum șansa de a fi mai sănătoase și nu mai riscă să facă pui de creșterea cărora nu s-ar fi putut ocupa nimeni.

Organizăm periodic campanii și în afara județului Galați, un exemplu fiind campaniile realizate împreună cu echipa Mădălinei de la The Great Catsby din Tulcea. Urmăriți-ne îndeaproape pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în acest sens. Și nu uitați că puteți dona oricând pentru aceste campanii, pentru a ne ajuta să reducem și mai mult numărul tragediilor și al suferinței animalelor pe străzile din România.