Proiectul ROLDA de sterilizare a câinilor şi pisicilor vine în sprijinul comunităţilor sărace, în scopul controlului populaţiei de animale şi minimalizării ratei abandonului. Sterilizările vor avea loc în două etape: vara şi toamna, folosind fondurile strânse până în perioada respectivă, iar comunităţile participante vor fi alese de fundaţia ROLDA în funcţie de nevoi şi posibilităţi.

Această campanie urmăreşte atât susţinerea comunităţilor sărace de iubitori de animale, cât şi ocrotirea şi îmbunătăţirea vieţii animalelor din zonele avizate. Sterilizarea înseamnă mai mult decât controlul populaţiei. În cazul masculilor, caracteristicile agresive de tip teritoriale dispar, iar în cazul femelelor se diminuează riscul dezvoltării cancerului mamar sau uterin.

Împreună oferim o şansă!

Scop

Proiectul de sterilizare ROLDA are ca scop ajutarea comunităţilor sărace în controlarea populaţiei de animale, scăzând astfel numărul animalelor abandonate. De asemenea se urmăreşte şi îmbunătăţirea calităţii vieţii animalelor prin sterilizare, diminuând riscul apariţiei anumitor boli şi calmând animalele cu predispoziţie spre agresivitate.

De Ce Donez?

Donezi dacă vrei să ajuţi atât comunităţile sărace, cât şi animalele acestora. O donaţie poate garanta că un animal va fi sterilizat, îmbunătăţind calitatea vieţii acestuia şi eradicând şansa ca puii acestuia să fie ulterior abandonaţi din cauza lipsei de resurse a proprietarului care abia îşi permite să îşi susţină familia. Donaţia ta oferă o şansă la o viaţă mai bună, atât pentru animale, cât şi pentru proprietari.

Cui Donez?

   ROLDA este o organizaţie nonprofit cu o experiență de peste 13 ani în salvarea şi reabilitarea animalelor aflate în suferinţă. ROLDA activează deja în străinătate, dar organizaţia aspiră să ajute şi să susţină comunităţile Româneşti aflate în nevoie care nu îşi pot permite să ofere animalelor acces la servicii veterinare costisitoare cum ar fi tratamente şi operaţii.

   Una din campaniile propuse de ROLDA pentru a ajuta atât animalele, cât şi comunitatea este cea de sterilizare care urmăreşte scăderea numărului de animale abandonate şi uşurarea poverii monetare a proprietarului. ROLDA consideră că toţi oamenii şi animalele merită o şansă la o viaţă mai bună şi doreşte să facă paşi siguri spre schimbare cu sprijinul iubitorilor de animale care au mărinimia să doneze.

Implicarea comunităţii/Plan Fundraising

ROLDA doreşte să promoveze campania de sterilizare pe diferite căi şi platforme.

1nrs

În primul rând ROLDA va colabora cu ziarele locale pentru a atrage atenţia populaţiei asupra beneficiilor sterilizării şi a posibilităţii de a face parte din campanie. Pe lângă ziare, ROLDA va cere sprijinul veterinarilor şi deţinătorilor de farmacii veterinare sau pet shopuri pentru a împărţi pliante informative legate de campania de sterilizare.

2nrs

În al doilea rând, ROLDA va activa în mediul virtual prin postări pe site-uri de socializare, alături de articole informative pe siteul oficial ROLDA. Tot în mediul virtual se urmăreşte colaborarea cu bloguri şi pagini cu tematică de animale şi cu personalităţi de tip “influenceri” iubitori de animale.

Activități – Rezultate – Impact

Activitatea principală a acestui proiect are în vedere sterilizarea câinilor şi pisicilor din comunităţile sărace. Ca rezultat, proprietarii de animale care nu îşi puteau permite costurile operaţiei vor avea acces la servicii veterinare calitative.

Impacturile asupra comunităţii şi a animalelor sunt multiple:

Calitatea vieţii animalelor va fi îmbunătăţită

Proprietarii vor putea controla populaţia animalelor

Rata abandonării animalelor va scădea

Comunitatea va deveni mai curată şi mai sigură prin scăderea numărului de animale de pe străzi care pot fi purtători de boli transmisibile sau pot reprezenta un pericol prin manifestarea unui comportament agresiv.

Sloganul ROLDA este:

Împreună oferim o şansă!

Pentru că, fără sprijinul iubitorilor de animale, planurile noastre nu sunt realizabile. Dar, cu suportul vostru, putem aduce o schimbare atât în viaţa oamenilor cât şi a animalelor.

Dincolo de cifre și rapoarte anuale, noi lucrăm cu OAMENII. Împreună cu alți oameni cu suflet, facem diferența dintre viață și moarte pentru prietenii noștri necuvântători. Pentru a afla cum ne puteți ajuta

CLICK AICI