Când o idee bună prinde contur, noi te încurajăm să o aduci la viață şi să-i dai culoare.
Să ai un câine este un lucru minunat, deşi unele lucruri pot să ne sperie. Colorează şi află răspunsul la toate întrebările tale.
Ai sfaturi şi exemple de bune practici pentru toți stăpânii de câini, mici şi mari.

De ce să ai un câine în viața ta

Toată lumea știe că nu există prieten blanos mai bun pentru un copil decât un cățel. Motivele sunt numeroase dar haide să le explorăm împreună!

Adopția

Atunci când o familie vrea să primească un cățel în viața lor, pot alege să cumpere unul sau să adopte.

Culcușul

Un animal de companie înseamnă un nou cel mai bun prieten dar și noi responsabilități. Cățeii, la fel ca oamenii au nevoie de un spațiu al lor în care să se simtă în siguranță.

Primele zile alături de cățeluș

Primele câteva zile alături de un cățeluș sunt foarte importante, atât pentru el cât și pentru voi, noua sa familie. În aceste zile.

Vorbește pe limba lui Toto

Spre deosebire de oameni care pot folosi cuvinte pentru a spune ce vor și ce gândesc, cățeii vorbesc în moduri diferite. Mai întâi avem lătratul. Toată lumea știe cum latră cățeii deși noi oamenii nu prea înțelegem ce zic.

Socializarea unui cățel

Socializarea este un cuvânt dificil pentru o idee simplă. A socializa un cățel înseamnă să îl obișnuiești cu lucruri noi cum ar fi oameni, alte animale și situații pe care nu le-a mai întâlnit.

Modalități de a-ți arăta afecțiunea

Deoarece cățeii și oamenii au moduri diferite de a comunica, blănoșii percep afecțiunea altfel față de noi. De exemplu, lor nu le plac îmbrățișările strânse și pupicii

Cum să te joci cu un cățel

Toată lumea știe că nu există prieten blanos mai bun pentru un copil decât un cățel. Motivele sunt numeroase dar haide să le explorăm împreună!

Ce mănâncă cățeii?

Dacă ar fi după ei, cățeii ar mânca orice. Sunt animale foarte curioase și pofticioase, care nu refuză niciodată ceva de mâncare. Totuși, deoarece oamenii și cățeii sunt diferiți.

Alimente interzise pentru căței

Chiar dacă sunt multe alimente pe care le poți împărți cu cățelușul tău, sunt suficiente mâncăruri care nu ar trebui niciodată date unui cățel. Ciocolata, de exemplu, poate fi dulcele tău favorit dar aceasta este foarte periculoasă pentru căței.

Cum să faci curat în urma câinelui tău

O diferență mare dintre oameni și animale este că ele nu pot face multe din lucrurile pe care noi putem. Cățeii nu pot vorbi, nu pot merge în două lăbuțe și nu pot face curat.

Cățeii și canicula

Dacă afară este foarte cald pentru tine, atunci este foarte posibil să fie prea cald și pentru cățelușul tău. Dacă țineți cățelul în casă, temperatura din interior trebuie să rămână undeva la 25-26 de grade

Nevoile unui cățel pe perioada iernii

Dacă este frig afară pentru tine sunt șanse mari ca și cățelușul tău să sufere din cauza temperaturilor scăzute, chiar dacă are blană. Un prim lucru de care trebuie să ții cont este cât de lungă este blana cățelului.

Importanța vizitelor la veterinar

Veterinarii sunt doctorii animalelor de companie. Ei au grijă de animăluțele noastre atunci când sunt bolnave și ne ajută să ne menținem prietenii blănoși sănătoși și fericiți.

Câinele tău nu se simte bine

Am vorbit despre veterinar și rolul acestuia iar acum este timpul să înțelegem mai bine cum ne putem da seama că un cățel este bolnav. Așa cum am mai menționat până acum, dacă îți amintești, orice schimbare bruscă de comportament este un semn de alarmă.

Anul nou pentru cățelul tău

Anul Nou este un moment de bucurie, cu mâncare delicioasă, voie bună și jocuri de artificii superbe. Dar pentru un cățel, această sărbătoare nu este nici pe departe la fel de plăcută.

Câinele tău s-a rătăcit?

Nimeni nu vrea să se gândească la posibilitatea de a-și pierde cel mai bun prieten, dar animalele de companie se pot rătăci ușor. O ușă sau poartă uitată deschisă este suficient pentru ca un cățel curios să iasă, în căutare de aventuri.

Abandonul – o problemă majoră

Abandonul este o problemă majoră în lumea animalelor de companie, principala cauza a cresterii numarului de caini fara stapan de pe strazi. Pandemia a făcut viața mai dificilă pentru toată lumea, iar animalele de companie simt și ele efectele.

Interacțiunea cu câinii maidanezi

Un rezultat direct și tragic al abandonului sunt câinii maidanezi, animalele străzii care nu au pe nimeni. Ei își trăiesc viața de la o zi la alta, într-o luptă continuă pentru supraviețuire.

Cum poți ajuta un câine de pe stradă

Dacă bunăstarea animalelor de pe stradă contează mult pentru tine, atunci te vei bucura să afli că sunt multe moduri în care tu și familia ta puteți contribui pentru a le face viața mai ușoară.