Moduri în care poţi susține proiectele noastre ca persoană fizică

Ajută gratuit câinii

Redirecţionează banii care ajung la Stat către proiectul tău de suflet!

Denumirea entității nonprofit: FUNDAȚIA ROLDA

Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 184136340

Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO14BTRLRONCRT0PA6711501

Contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul din venituri, pentru susținerea entităților nonprofit care sunt înregistrate în Registrul entităţilor/unităţilor de cult.
Această prevedere se aplică începând cu veniturile aferente lunii aprilie 2019.

Opțiunea se exercită în scris de către contribuabil și se aplică începând cu impozitul datorat pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii următoare celei în care contribuabilul a depus cererea la angajator. Opțiunea rămâne valabilă pentru cel mult 2 ani fiscali consecutivi.

Este nevoie de implicarea tuturor, iar în contextul actual, mai mult ca niciodată. Din cauza restricţiilor create de pandemia de COVID-19 poţi depune declaraţia online fără a fi nevoie să te deplasezi la organul fiscal local.

Dacă vrei să donezi anual, data limită este 25 mai!

Poţi ajuta animalele din confortul şi siguranţa casei tale, urmând paşii de mai jos:

Descarcă

Declaratia 230 – Venituri din pensie sau salariu

Dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

Declarația unică – Venituri din activități independente

Dacă ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.

Completează

Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Fundaţiei ROLDA sunt precompletate.

Cum pot completa și trimite online?
– Descarcă formularul de mai sus
– Completează câmpurile editable
– Semnează folosind semnătura olografă
– Trimite-l pe adresa de email rolda@rolda.org!

Dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

Cum semnez?

1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.

Trimite

Formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 25 mai, direct către noi, la adresa email rolda@rolda.org, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.) sau încarcă-l direct aici, folosind formularul de mai jos.

  • Accepted file types: pdf, doc, docx.

Declaraţia de consimţământ este necesară dacă optezi ca ROLDA să depună actele în numele tău. Descarcă aici declaraţia de consimţământ.

Cum mai poți trimite:

– prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
– îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții;
– folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/
– prin platforma 3.5% – https://redirectioneaza.ro/rolda

Redirecţionează până la 3.5% din impozitul pe venit

Doneaza online o sumă (chiar şi modică)

Donează prin Debit Direct

Donează ziua ta de naştere

Fii voluntar

În cazul în care vrei să te implici și fizic, ai posibilitatea de a fi voluntar în cadrul proiectelor noastre: fie lucrând în adăposturile noastre sau fiind voluntar virtual, punând la dispoziția noastră cunoștințele sau domeniile în care excelezi.

Devino fundraiser

Alergi? Înoți? cânți? Pedalezi sau ești interesat să îți transformi abilitățile sau pasiunile în modalități de strângere de fonduri pentru salvarea animalelor fără stăpân? Scrie-ne la rolda@rolda.org!

Organizează un eveniment

Ești activ și creativ, ai idei și vrei să le pui în practică? Abia aștepți să îți inspiri colegii sau prietenii, să creezi momente de neuitat, amuzante și emoționante, cu scop caritabil? Scrie-ne la rolda@rolda.org!

Întrebări frecvente

Până când mai pot trimite formularul?

Doar până pe 25 mai.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?

Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Nu pot face totul online?

Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la rolda@rolda.org și găsim o soluție împreună.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?

E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata! Datele Fundatiei ROLDA sunt pre- completate

Aceasta este o donație?

Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în anul precedent. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

NOUTĂŢI 2020

calendar

2 ANI – VALABILITATE FORMULAR

Dacă bifați căsuța corespunzătoare, formularul 230 va fi valabil 2 ani. Astfel nu mai este nevoie să vă reînnoiți opțiunea de redirecționare anual așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

hand

NORMĂ PE VENIT  (EX: ANGAJAŢI DIN IT)

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, anul acesta trebuie să completeze declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Această redirecționare nu o mai pot face doar cu ajutorul declarației unice cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă).

bank

3,5% PENTRU TOATE ORGANIZAŢIILE

De anul acesta toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit (nu doar cele care au servicii sociale licențiate).