Sunt persoană fizică

Dacă nu faci parte dintr-o companie, dar totuși dorești să ajuți, poți contribui la finanțarea proiectelor prin care noi oferim sprijin animalelor abandonate și fără stăpân, animalelor din comunitățile rurale, cu venituri modeste. Îți poți oferi ajutorul astfel:

A) Redirecționează 3.5% sau Donează

redirecționând 3.5% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit,

donând online o sumă modică,

oferind o sumă de bani prin Debit Direct sau contract de donație.

Denumirea entității nonprofit: FUNDAȚIA ROLDA

Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 184136340

Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO14 BTRLRONC RT0P A671 1501

Contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul din venituri, pentru susținerea entităților nonprofit care sunt inregistrate in Registrul entitatilor/unitatilor de cult.
Aceasta prevedere se aplică începând cu veniturile aferente lunii aprilie 2019.

Opțiunea se exercită în scris de către contribuabil și se aplică începând cu impozitul datorat pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii următoare celei în care contribuabilul a depus cererea la angajator. Opțiunea rămâne valabilă pentru cel mult 2 ani fiscali consecutivi.

Dacă vrei să donezi anual, data limită este 25 mai și trebuie să urmezi pașii de mai jos:

PASUL 1

Descarcă formularul 230 – Venituri din pensie sau salariu
sau
Descarcă declarația unică – Venituri din activități independente

PASUL 2

Completează declarația/formularul în 3 minute!

PASUL 3

Depune formularul completat direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii. Formularele se pot depune online, prin intermediul serviciului ANAF “Spațiul privat virtual” disponibil la adresa: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/

B) Fii voluntar

În cazul în care vrei să te implici și fizic, ai posibilitatea de a fi voluntar în cadrul proiectelor noastre: fie lucrând în adăposturile noastre sau fiind voluntar virtual , punând la dispoziția noastră cunoștințele sau domeniile în care excelezi.

C) Poți deveni fundraiser

Alergi? Înoți, cânți, pedalezi sau ești interesat să îți transformi abilitățile sau pasiunile în modalități de strângere de fonduri pentru salvarea animalelor fără stăpân? Scrie-ne la rolda@rolda.org.

D) Poți organiza un eveniment

Ești activ și creativ, ai idei și vrei să le pui în practică? Abia aștepți să îți inspiri colegii sau prietenii, să creezi momente de neuitat, amuzante și emoționante, cu scop caritabil? Scrie-ne la rolda@rolda.org.

NOUTĂŢI 2020

calendar

2 ANI – VALABILITATE FORMULAR

Dacă bifați căsuța corespunzătoare, formularul 230 va fi valabil 2 ani. Astfel nu mai este nevoie să vă reînnoiți opțiunea de redirecționare anual așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

hand

NORMĂ PE VENIT  (EX: ANGAJAŢI DIN IT)

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, anul acesta trebuie să completeze declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Această redirecționare nu o mai pot face doar cu ajutorul declarației unice cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă).

bank

3,5% PENTRU TOATE ORGANIZAŢIILE

De anul acesta toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit (nu doar cele care au servicii sociale licențiate).