Conducere

Consiliul director al Fundației ROLDA a fost inițial format numai din membri români, iar din 2015 ni s-au alăturat doi membri din străinatate (din Elveția și din Norvegia).

Colaboratori

Principiul nostru este să fim fideli partenerilor noștri, de aceea în multe situații avem aceiași parteneri încă de la înființare: distribuitorii de hrană uscată pentru câini, paza adăpostului, distribuitorii de produse veterinare, etc

Servicii externalizate

Consiliul director al Fundației ROLDA a decis încă de la înființare să apeleze la o serie de servicii independente, externalizate: servicii contabile, juridice, de marketing, web design și mentenanță, protecția muncii, medicina muncii, servicii veterinare, etc. Aceste servicii sunt asigurate de companii locale partenere.

Voluntari internaționali

Suntem norocoși să ne putem baza pe voluntari activi în toate țările unde ROLDA are filiale: USA, Norvegia, Suedia, Australia, UK și Elveția. Voluntarii ROLDA sunt prezenți în cadrul activităților publice (conferințe, vânzări/standuri stradale, etc) sau sunt activi online, promovând mesajele noastre.

Suntem de părere că, dacă personalul calificat, remunerat, reprezintă motorul unei organizații, voluntarii sunt sufletul acesteia și de aceea încurajăm orice activitate de voluntariat și, la cerere, oferim scrisoare de recomandare.

Voluntarii străini care vizitează în mod frecvent adăposturile ROLDA se supun atât regulilor adăpostului, cât și indicațiilor personalului nostru.

Află mai multe cum poți deveni voluntar ROLDA

Organisme de control

Activitatea ROLDA este verificată periodic de către inspectorii ANSVSA și conformă cu legislația română și europeană în vigoare în privința funcționării adăposturilor proprii, strategiei de management a bolilor transmisibile la/de la câini, în privința adopțiilor în țară și străinătate, în privința transportului câinilor adoptați către noile familii.

Alte organisme de control care verifică adăposturile ROLDA: Politia Animalelor, Sanepid, ITM.

Transparență

Cifrele menționate pe site-urile ROLDA se regăsesc în evidențele contabile la zi, registrele cu activitatea din adăposturi, notele de control redactate de inspectorii ANSVSA, rapoartele lunare privind activitatea noastră trimise către ANSVSA, raportul anual a întregii activități din anul precedent.

ROLDA raportează anual situația financiară către Ministerul de Finanțe, aceasta fiind afișată în secțiunea denumită “Informatii fiscale și bilanturi” după data de 31 mai a fiecărui an.

ROLDA funcționează după principii clar definite, etice și transparente, încurajând respectarea drepturilor fundamentale ale animalelor și a legislației în vigoare care le protejează.

ROLDA are o politică clară împotriva eutanasierii animalelor, exceptând cazurile medicale declarate incurabile de către medicul veterinar.

ROLDA este singura organizație de protecție a animalelor din România creată de cetățeni români , desfășurând activități în folosul comunităților locale, cu reprezentanțe pe 3 continente: America, Europa și Australia.