Creăm locuri de muncă
Personalul nostru din adăposturi provine din zona rurală.
Servicii de sterilizare
Plătim contravaloarea serviciilor de sterilizare pentru câinii și pisicile cu stăpân din comunitățile rurale în cadrul programelor desfășurate în colaborare cu medicii zonali. Conform prevederilor Legii 258 / 2013, sterilizarea este obligatorie pentru câinii cu stăpân, proprietarii riscând amenzi în caz contrar. Aceste servicii costă câteva sute de RON/câine la orice cabinet veterinar, iar ignorarea legii îţi poate aduce o amendă destul de mare! Citește mai mult.
Achităm servicii veterinare
Prin programul social #PrietenPeViata ajutăm seniorii care nu își permit costurile cu facturi veterinare pentru animalele lor de companie, senorii fiind o categorie extrem de vulnerabilă, cu animalele de companie fiind de multe ori singurii lor prieteni.
Vorbește pe limba lui Toto
Broșură informativă adresată mai ales copiilor din zonele rurale. Broșura explică limbajul corpului unui câine pe înțelesul tuturor pentru a ajuta copiii să identifice un comportament posibil agresiv și, sperăm noi, să prevină unele situații neplăcute, protejând atât copilul, cât și câinele. Află mai multe aici.
Programe sociale
Inainte de restrictiile impuse de COVID, am vizitat de mai multe ori însoțiți de cățeii noștri un centru de seniori din Galați.
Sfaturi despre comportamentul câinilor
Am creat un Studiu Național inspirat după un program similar derulat în Marea Britanie pentru a-i ajuta pe cei interesați cu sfaturi despre cum să își înțeleagă mai bine animalul de companie. Realizăm podcast-uri cu invitați veterinari, dresori și nu numai unde abordăm teme interesante cu și despre animale.
Sfaturi pentru cei mici
Împreună ajutăm noua generație să înțeleagă nevoile câinilor și să le respecte viața și drepturile aici.
Sfaturi veterinare
Am creat şi o categorie cu articole ce conţin sfaturi veterinare aici.
Ghiduri gratuite
“Din dragoste pentru animale” este o secţiune web cu ghiduri interesante care pot fi descărcate gratuit pentru a afla sugestiile noastre cu privire la locuri unde puteţi călători în România împreună cu animalul de companie, care este frecvenţa controalelor veterinare, ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor pentru căţei şi altele. Descoperă ghidurile aici!
Adopţii responsabile
Promovăm adopții responsabile: Din acest motiv cerem respectarea unor reguli stricte pentru a adopta din adăpostul ROLDA, însă rezultatul este de neprețuit pentru că vă veți bucura pe viață de un cățel sănătos și sociabil. Citește mai multe.
Voluntari
Primim cu bucurie voluntari: În afara perioadelor de restricții cauzate de pandemie, adăposturile ROLDA se bucură de vizita voluntarilor din toate colțurile lumii. Am fost vizitați de-a lungul anilor de oameni cu suflet mare de peste tot din lume, oameni de toate vârstele, chiar și copii însoțiți de părinți. Ne mândrim și cu voluntari locali care aleg să își petreacă timpul alături de cățeii noștri.
Voluntari virtuali
În timpul pandemiei, când călătoriile au fost restricționate, ne-am bucurat să colaborăm de la distanță cu voluntari virtuali care își dedică timpul pentru a ne ajuta din spatele calculatorului, căutând sponsori, scriind articole, promovând căței pentru adopții, creând materiale promoționale grafice, distribuind postări pe rețelele sociale, etc.
Bine de ştiut
Obligațiile majore ale deținătorilor de câini
Câinele tău trebuie să fie microcipat (data limită 15 martie 2014) Microcipul și datele de identificare ale proprietarului (precum și datele de identificare ale câinelui) sunt introduse în RECS (Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân) doar de către un medic veterinar. Câinii găsiți ne-microcipați sunt tratați conform legislației în vigoare privind gestionarea câinilor fără stăpân și pot fi eutanasiați, dacă ajung în adăposturi publice, dacă nu sunt revendicați în 14 zile.
Vaccinarea antirabică trebuie efectuată anual de către un medic veterinar. (Sunt indicate vizite frecvente la veterinar pentru deparazitări externe la fiecare 4 săptămâni și deparazitări interne în fiecare lună, controale anuale pentru analize de rutină, detartraj. Bolile despre care aflăm prea târziu se agravează, ceea ce înseamnă mai multă suferință pentru prietenul patruped, facturi veterinare mai mari, stres pentru tine).
În spațiul public ești obligat ca deținător de câine să ai asupra ta carnetul de sănătate al câinelui, cu vaccinările și deparazitarile la zi. Este o dovadă de responsabilitate atât pentru câinele tău care va fi protejat de bolile transmisibile de la alți câini, precum și o dovadă de responsabilitate civică pentru cei din jur: câinele tău, fiind sănătos, nu poate îmbolnăvi oameni sau câini atunci când intră în contact cu ei.
Galerie foto
Căţeii cu stăpâni cu venituri modeste ajutaţi să trăiască fără durere o viaţă normală lângă cei care îi iubesc.
PUFULET
A avut un accident de maşină cu un impact puternic în urma căruia s-a ales cu câteva coaste rupte, răni în zona capului și leziuni serioase în zona ochilor. Pufuleț a pierdut în acea zi 3 coaste, iar perioada de recuperare se anunță lungă și greoaie.Pufuleţ Înainte
Pufuleţ După
ERIN
Erin este un câine care a avut o tumoare, dar nu a fost abandonat de stăpânul său, chiar dacă nu și-a permis să plătească pentru tratamentul său. ROLDA ajută comunitățile sărace să aibă grijă de câinii lor în mod responsabil.Erin Înainte
Erin După
Campanii de sterilizare pentru animalele de companie din zonele rurale
Vizite la centrul de seniori din Galaţi
Campanii educative în şcoli
Mulțumim celor care respectă animalele!