Alimente interzise pentru căței

Chiar dacă sunt multe alimente pe care le poți împărți cu cățelușul tău, sunt suficiente mâncăruri care nu ar trebui niciodată date unui cățel. Ciocolata, de exemplu, poate fi dulcele tău favorit dar aceasta este foarte periculoasă pentru căței. Pe lângă faptul că le face rău la burtică, le poate provoca și simptome extrem de serioase. Așa că ai mare grijă cu ciocolata! Cafeaua are efecte similare, deci dacă părinții tăi sunt iubitori de cafea ai mare grijă ca blănosul tău să nu rămână nesupravegheat în preajma lichidului amărui.

Ceapa și usturoiul sunt foarte bune în mâncare, dând un gust aparte tocănițelor, cărnii și ciorbelor. Dar pentru căței aceste alimente le pică greu la burtică, făcându-i să se simtă foarte rău. Ouăle și carnea crudă pot provoca probleme de piele și chiar îl pot lăsa pe cățelușul tău fără blăniță. Multe probleme de piele se manifestă prin mâncărimi și căderea părului. Oasele de pui nu ar trebui să ajungă niciodată la căței, deoarece se pot îneca cu ele sau pot provoca leziuni interne. Când aceste oase sunt sparte de dinții puternici ai câinelui, se formeaza așchii ascuțite, ce pot răni stomăcelul acestuia.

Strugurii și stafidele conțin substanțe toxice pentru căței, provocându-le probleme serioase la rinichi. Laptele poate deranja cățelul la stomac sau poate provoca alergii. Alte lucruri care trebuie evitate sunt dulciurile de orice fel și alimentele sărate. Zahărul și excesul de sare nu sunt deloc bune pentru animale și nici guma de mestecat. Dacă cățelul tău stă în curte și ai grădină de flori sau zarzavaturi trebuie să știi și că anumite plante sunt toxice pentru blănoși. Roșia, cu tot cu tulpină și frunze poate cauza confuzie și alte simptome serioase. Gladiolele, narcisele, azaleele, crizantemele, lalelele, iedera și begoniile sunt flori toxice pentru căței, la fel și aloe vera care se ține în casă. Vorbește cu părinții tăi pentru a afla dacă aveți aceste plante în grădină și învață să le recunoști pentru a-ți proteja prietenul blănos și curios.