O nouă campanie ROLDA de sterilizare a animalelor din comunitățile sărace din județul Galați

Împreună cu cabinetele veterinare partenere, Fundația ROLDA a decis demararea unei noi campanii masive de sterilizare a animalelor de companie din zonele rurale învecinate Galațiului.

Până la sfarsitul anului ne dorim să sterilizăm 1500 de animale care trăiesc în satele din județul Galați.

În acest sens, căutam variante de finanţare pentru lunile care urmează.

Contăm şi pe donațiile private, iar donaţia ta este oricând binevenită. Campaniile se vor desfășura în etape, primele desfăşurându-se în lunile de primavăra, chiar în perioada prolifică când se nasc mii de pui nedoriți. Din nefericire, cea mai mare parte a acestora urmează să fie abandonați pe marginea drumului sau chiar uciși.

Sperăm să oprim cât mai multe din aceste tragedii și pentru asta contăm și pe ajutorul vostru.

Prețuri actualizate:
• Sterilizare – 160 RON;
• Microcipare și introducere în RECS – 35 RON.

Studiu de caz:
Conform statisticilor PETA, o cățelușă nesterilizată și urmașii ei produc în 4 ani 2048 de pui. Având în vedere faptul că în mod realist 7 din 10 câini nu supraviețuiesc până la maturitate singuri pe străzi, expuși la boli și pericole, fiecare cățelușă și urmașii ei cresc populația de câini fără stăpân cu aproximativ 700 de exemplare la fiecare 4 ani.

Din activitatea noastră de la începutul anului redăm câteva exemple de câini salvați:

• mămica Cheetah cu cei 6 puișori – toți rezervați pentru Anglia, Suedia și Elveția;
• Nadia și cei 4 puiuți – toți rezervați pentru Elveția;
• 5 cățeluși metis shih-tzu abandonați la gunoi – rezervați pentru Elveția;
• 3 cățeluși metis Ciobănesc german – care au plecat luna aceasta în Suedia;
• frățiorii Dave și Trevor – rezervați pentru Anglia;
• puiul Botic – preluat în luna ianuarie și deja adoptat în Anglia;
• Olive, cățelușa abandonată pe marginea drumului – rezervată pentru Anglia.

Prin urmare, vorbim de un număr mare de animale preluate de către organizația noastră și pentru care s-a găsit o familie care să-și asume răspunderea.  Chiar și în cazul cățelușelor cu 6, respectiv 4 pui.

Cum am fi putut să nu ajungem în această situație? Dacă măcar câinii cu stăpân ar fi sterilizați în mod responsabil. Și cum pentru unii acest procedeu presupune costuri pe care nu le pot acoperi, intervenim noi. Pe de o parte le găsim case cățeilor care au avut nenorocul de a se naște nedoriți de către unii stăpâni, pe de alta încercăm să stopăm complet fenomenul pentru ca acest efort să nu mai fie necesar în aceiași parametri pe viitor.

Chiar și în cazul unui număr copleșitor de mare de animale care au nevoie de ajutor, sterilizarea este o metodă sigură și umană care asigură reducerea numărului puilor nedoriți. Pe termen lung acest lucru înseamnă scăderea populației câinilor fără stăpân, care suferă singuri pe străzi.

Este dificil să salvam atât de multe animale din fața pericolelor, a bolilor, a morții sigure și a unei vieți chinuite pe stradă? Este. Dar nu este și imposibil. Noi avem dorința de muncă, știm ce și cum trebuie să facem. Mai avem nevoie de sprijin financiar.

Donează pe Bursa Binelui fără comision!