Încrederea și susținerea pe care ni le acorzi cu generozitate permit echipei ROLDA să ajute câini din mai multe orașe din România și să ofere ajutor de urgență în anumite zone afectate de războiul din Ucraina.

ROLDA ajută câinii

(click pe steag pentru a vedea cum)

În România

În Ucraina

Ce face ROLDA pentru câinii din România

Andu a fost gâsit în satul Cuca, județul Galați, lovit de un autoturism. Stătea întins pe marginea drumului, fără speranță. Echipa de salvare ROLDA l-a dus la clinica veterinară. I s-a făcut o radiografie și a primit tratamentul necesar și, din fericire, nu a avut nimic rupt și nu a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

Înainte

Și-a revenit surprinzător de bine și de repede, deoarece este tânăr, dar mai are câteva mici probleme de mobilitate. Îl pregătim pentru adopție, este foarte dulce, prietenos și amuzant, dând din coada scurtă. Toată lumea din clinică îl iubește.

După

România este în mare parte cunoscută pentru numărul mare de câini vagabonzi – estimat la câteva milioane – care cutreieră străzile, expuși bolilor, deseori abuzați, sau care sunt închiși în oribile adăposturi pentru câini. Timp de mai bine de 15 ani, mica noastră echipă de salvare a lucrat fără încetare pentru a schimba viețile acestor câini fără stăpân în bine.

ROLDA luptă

Împotriva oribilelor adăposturi publice care încă funcționează în România #InchideAdaposturileIlegale

Ajută ROLDA să „rupă lanțurile” pentru a elibera câinii ținuți în continuare legați #DezLeagaCainii

Salvăm, oferim adăpost, reabilităm, sterilizăm și găsim case pentru câini. De asemenea, ajutăm membrii comunității locale în a-și îngriji animalele în mod responsabil. Este important să lucrăm împreună cu localnicii pentru a limita numărul de animale abandonate care îngroașă numărul de animale fără stăpân în mod constant.

Sterilizarea - mai puțini câini vagabonzi

ROLDA finanțează campanii de sterilizare pentru câinii din comunitățile sărace unde stăpânii nu-și pot permite procedurile medicale.

Salvați în România. Adoptați în întreaga lume.

ROLDA găsește case noi pentru câinii noștri în țări unde avem echipe de voluntari care fac vizite înainte și după adopție pentru a monitoriza procesul și pentru a oferi sprijin.

Prieteni pentru totdeauna

Cea mai nouă campanie socială menită să ajute persoanele în vârstă cu venituri mici să ofere îngrijire de calitate animalelor lor, astfel încât să nu fie forțați să le abandoneze.

Campanii educative

ROLDA distribuie minunata noastră carte de colorat gratis, unor copii care o apreciază, părinților și profesorilor. De asemenea, oferim sfaturi cu cele mai bune practici în îngrijirea câinilor în mod responsabil și în siguranță.

Ce face ROLDA pentru câinii din Ucraina

Funtik a fost abandonată într-o pungă în Korosten. Neștiind ce se întâmplă cu ea, a fost atacată și mușcată de alți câini. Când Lida a găsit-o, era plină de răni în jurul cozii și larvele o mâncau de vie. A fost dusă imediat la adăpost, spălată, îngrijită, rănile i-au fost curățate și tratate și a început să primească medicamentele necesare.

Înainte

Funtik a fost îngrijită cu dragoste, nu o vei recunoaște acum. Fericită, sănătoasă, jucăușă, ca și cum minic nu s-a întâmplat. Imaginați-vă că Lida și alți voluntari ca ea, abia au apă, provizii medicale de bază, hrană, iar tratarea animalelor nu este un lucru ușor acolo, să nu vorbim despre supraviețuirea în fiecare zi când cad rachete sau gloanțele sunt aproape de tine.

După

Înainte de izbucnirea războiului, ROLDA avea deja foarte mult de lucru având de-a face cu un număr copleșitor de mare de câini vagabonzi și un număr tot mai mare de abandonuri. Imediat după declanșarea războiului, dat fiind faptul că suntem la 8 km de granița cu Republica Moldova și Ucraina, am decis să intervenim și să ajutăm animalele care suferă de pe urma acestui război devastator.

ROLDA ajută #AnimaleleDinUcraina

Logistic

ROLDA a trimis ajutoare umanitare în zonele din Korosten, Odessa, Mykolaiv și Zaporizhzhia, în contextul în care ultimele trei sunt în continuare zone active de război. Ajutorul constă în mâncare uscată, mâncare la conservă pentru câini și pisici, provizii de materiale medicale și veterinare și mâncare pentru cei care salvează animalele rănite și fără adăpost.

Financiar

În fiecare lună, ROLDA trimite mici granturi ($1000 – 4000/ fiecare) pentru salvatori și adăposturi în Ucraina, iar scopul nostru este de a ne concentra pe partea de est, acolo unde războiul continuă. Pe această pagină, listăm locurile care deja au beneficiat de ajutorul nostru, multe dintre ele mai mult decât o dată. Nu avem control asupra modului în care fiecare dolar este cheltuit, cu toate acestea, cerem rapoarte (foto și video) și continuăm să trimitem bani celor care oferă transparență pentru a ne asigura că donațiile voastre sunt cheltuite cu cap.

Salvarea câinilor

La câțiva ani după începerea războiului, ROLDA a reușit să transporte primii câini din vecinătatea Kiev-ului tocmai până la Galați în adăposturile noastre. Pe parcursul următoarelor luni, am asigurat mai multe transporturi de câini, chiar și după ce unele țări au închis granițele, făcând adopțiile imposibile. Astfel, câinii au rămas în grija noastră, blocându-ne orice posibilitate de a primi alți câini, întrucât adăpostul este la capacitate maximă.

De asemenea, ROLDA este preocupată și de siguranța oamenilor și a animalelor, dar ne este imposibil să ajutăm animale salvate dintr-un război internațional atâta timp cât granițele sunt închise și adopțiile sunt blocate. Înțelegem frica de rabie și considerăm că măsurile de prevenție, aplicate în mod corespunzător (vaccinare și carantinare) vor da în continuate acestor animale o șansă reală de a-și găsi o casă nouă.

Problema din Ucraina nu va lua sfârșit odată cu războiul, care mai are mult până să se sfârșească. Impactul acestui război este imens și, din păcate, imediat după rezolvarea acestei crize (restabilirea alimentării cu curent electric și apă, încetarea bombardamentelor etc.), lipsa infrastructurii, numărul mare de animale fără adăpost, adăposturile care au fost arse sau distruse, sărăcia… toate înseamnă că animalele și salvatorii lor vor avea nevoie în continuare de ajutor chiar și la mult timp după terminarea războiului.

Chiar dacă în fiecare zi avem de-a face cu o problemă copleșitoare în România, unde există animale neglijate și abandonate, ROLDA speră să poată continua să trimită fonduri în Ucraina și, de asemenea, să transfere un număr mic de animale din România pentru a le pregăti pentru adopție. Credem că, odată deschis, centrul PawzUp va funcționa ca un centrul pentru animalele din afara României (de exemplu din Ucraina) care sunt expuse unor riscuri și care au nevoie de o a doua șansă. Poți citi despre proiectul PawzUp aici.

Mascota PawzUp vă prezintă ceva cu adevărat unic: Un proiect menit să îmbunătățească situația câinilor pentru generații de acum încolo.

La ROLDA, noi considerăm că fiecare câine și pisică merită o familie care să le respecte și care să aibă grijă de ele, precum și că nici un animal de fermă nu merită să ajungă abandonat pe câmp odată ce nu mai poate ajuta cu nimic familia care l-a folosit o viață întreagă. Ideea centrului PawzUp a lua naștere ca un vis îndrăzneț menit să încurajeze adopțiile pe cât de mult posibil – deoarece adoptarea unui suflet salvat este o recompensă atât pentru animale, cât și pentru oameni.

De îndată ce centrul PawzUp devine realitate și își deschide porțile, va aduce laolaltă animale salvate și oameni grozavi, pentru ca toți să beneficieze de pe urma apropierii lor. Complexul este format din 7 clădiri și ne grăbim să strângem fonduri pentru el și pentru a termina prima clădire pentru a putea muta în siguranță cât mai mulți dintre câini din fostele padocuri. Asta deoarece autoritățile ne-au trimis un aviz de evacuare întrucât vor să construiască un drum nou proiectat să treacă fix prin mijlocul adăpostului nostru. Această situație ne afectează 30% din spațiul de lucru și clădiri și, evident, întreaga noastră activitate. Cinci dintre aceste șapte clădiri sunt legate de activitatea noastră cu câinii într-un fel sau altul: o clădire cu 86 de spații fără cuști în care vor fi găzduiți câini adoptabili; o clădire cu spații cu porți vitrate, unde câinii pot face cunoștință cu localnicii care doresc să îi adopte, o clădire pentru carantină și izolare, unde câinii (și pisicile) vor avea acces la îngrijire veterinară, și, în cele din urmă, o clădire pentru câinii seniori unde vor avea parte de cele mai bune condiții de viață. Poți afla mai multe informații despre centrul PawzUp mai jos.

Dacă deja te-am convins să îți faci datoria și să ne ajuți să transformăm PawzUp în realitate, îți amintim că atunci când sponsorizezi construirea unei boxe, o poți numi după animalul de companie preferat, sau în amintirea/onoarea cuiva. Acest tip de oportunitate include:

13

boxe cu intrare vitrată

28

boxe pentru câini seniori

77 din 86

boxe pentru câini

24

spații de carantină

38

boxe de izolare

2

spații mari pentru exerciții fizice

Sprijin pentru alți salvatori din România

Oferim asistență financiară mai multor salvatori din Caracal, Focșani, Tulcea și Solca pentru sterilizări, administrare de adăposturi, mâncare și facturi medicale.

Generozitatea ta a permis ROLDA să ajute câinii din România încă din 2004, când micul nostru adăpost a primit primii rezidenți.

În 2007, am acceptat marea provocare de a construi adăpostul mare pentru a salva câinii ridicați de pe fosta platformă siderurgică și programați la eutanasiere.

Acum suntem în proces de a transforma vechiul adăpost în centrul PawzUp, o unitate modernă pentru câini și alte animale.