Încrederea și sprijinul tău generos ne permit nouă, la ROLDA, să ajutăm pisicile din câteva orașe din România și să oferim ajutor de urgență în anumite zone afectate de război din Ucraina.

Skye a fost lăsată să moară după ce a fost lovită accidental de o mașină.

Am găsit-o agonizând, cu maxilarul zdrobit și o infecție atât de gravă la un ochi lovit, încât îi ieșeau viermi pe gură.

Astăzi, Skye a început o viață nouă datorită compasiunii și grijii tale.

ROLDA ajută pisici

(dă click pe steag și află cum)

În România

În Ucraina

Ce face ROLDA pentru pisicile din România

România este în mare parte cunoscută pentru numărul mare de câini comunitari, estimați la câteva milioane, care cutreieră străzile, expuși bolilor, deseori loviți sau închiși în adăposturi publice oribile. De mai bine de 15 ani, mica noastră echipă de salvare s-a concentrat pe schimbarea în bine a vieților acestor animale fără stăpân. Noi salvăm, oferim adăpost, reabilităm, sterilizăm, relocăm câini, precum și susținem membrii comunității în a avea grijă în mod responsabil de propriile animale.

ÎNAINTE

DUPĂ

Este important să lucrăm împreună cu localnicii și să limităm numărul de animale de companie abandonate, o situație care contribuie la creșterea constantă a numărului de animale comunitare. În zonele în care numărul de animale comunitare a scăzut, echipa de salvare ROLDA a observat o creștere a numărului de pisici fără stăpân. Această tendință este alarmantă și avem nevoie de ajutorul tău. Vrem să luăm măsuri acum pentru a evita ca scenariul tragic al câinilor comunitari din România să se repete și în cazul pisicilor.

Acoperă facturile cu urgențele medicale pentru cele mai complicate cazuri de pisici rănite sau bolnave

Finanțează sterilizări pentru pisicile din comunitățile sărace unde stăpânii nu își permit procedurile medicale

Oferă mâncare salvatorilor de pisici: În 2022, ROLDA a primit din partea Purina România mâncare umedă și uscată, pe care am distribuit-o în Galați, Tulcea, Focșani, etc.

Plătește costurile veterinare pentru pisicile salvate (recuperare, îngrijire post-chirurgicală), care de obicei se fac în cadrul unor clinici private din București

Ce face ROLDA pentru pisicile din Ucraina

La începutul războiului, nu am putut rămâne indiferenți. Orașul nostru Galați se află la doar 8 km de granița cu zona de est a Ucrainei, acolo unde luptele continuă. Multe persoane au plecat, altele au rămas alături de animalele lor, iar salvatorii nu au putut să îi abandoneze. Peste tot în Ucraina există persoane care au improvizat adăposturi mari sau mici pentru pisici și câini (și animale de fermă). Acestea nu arată ca adăposturile moderne din țări precum Marea Britanie sau din SUA, dar reprezintă un refugiu pentru animale, un loc unde pot primi mâncare și unde pot trăi în siguranță. În timpul războiului, multe animale s-au refugiat aici din calea gloanțelor și bombelor, iar rănile le-au fost tratate tot în aceste locații improvizate. Din păcate, chiar și unele dintre aceste adăposturi au fost distruse în cadrul bombardamentelor recente.

Adevărul este că Ucraina este distrusă de un război care nu pare că se va sfârși prea curând. Oamenii suferă printre ruine, iar animalele care trăiesc alături de ei suferă la fel. Cu ajutorul tău, putem continua să trimitem bani și provizii pentru pisicile salvate, pentru animalele aflate la nevoie peste tot în Ucraina. Vom continua acest demers chiar și după terminarea războiului, pentru a le da șansa de a se întoarce la normal cât mai curând posibil.

Oferă mâncare salvatorilor
de pisici

Ajută refugiații ucraineni care au plecat împreună cu pisicile lor

Trimite ajutor umanitar adăposturilor de pisici din Ucraina

Finanțează campanii de sterilizare pentru pisicile din Korosten

Acoperă facturile veterinare
pentru pisicile rănite

Proiecte care urmează să îmbunătățească
îngrijirea pisicilor pentru generațiile viitoare

Asemeni câinilor comunitari și pisicile comunitare sunt expuse accidentelor de mașină, abuzurilor, bolilor și foamei. Pisicile cu dizabilități trăiesc din mila oamenilor și sunt constant în pericol. Pisicile senioare se chinuie să mănânce și suferă din cauza bolilor cronice netratate, care nu fac decât să se agraveze.

ROLDA există pentru a veni cu soluții eficiente pentru cele mai dezavantajate dintre animale și luând în considerare numărul tot mai mare de pisici de pe strazi, am decis că acum este momentul potrivit pentru a construi un adăpost adresat special pisicilor senioare și/sau cu dizabilități care nu au pe nimeni altcineva care să le poarte de grijă. Cu ajutorul suporterilor noștri, le putem reda o viață sigură și lipsită de durere. Vezi proiectul „Adăpost pentru pisici senioare și cu dizabilități” aici.

Mascota pisică a centrului PawzUp
prezintă ceva cu adevărat unic

LA ROLDA, considerăm că fiecare câine și pisică merită o familie care să îi respecte și să le poarte de grijă. Ideea centrului PawzUp a luat naștere ca un vis curajos menit să crească numărul adopțiilor pe cât de mult posibil, deoarece să iei acasă un suflet salvat este o răsplată atât pentru tine, ca om, cât și pentru animal. Odată ce această unitate va deveni realitate și își va deschide porțile, va aduce laolaltă animale salvate și oameni minunați care pot beneficia unii de pe urma companiei celorlalți. Centrul va avea 2 zone dedicate pisicilor: o zonă cu spații care poate găzdui pisici adoptabile și o a doua zonă cu spații cu fațadă vitrată, unde pisicile pot socializa cu localnicii care doresc să le adopte. Poți afla mai multe informații despre Centrul PawzUp.

Citește mai mult

Dacă deja te-am convins să pui umărul și să transformi PawzUp în realitate, îți amintim că atunci când sponsorizezi construcția unei boxe întregi, îi poți da tu numele animalului de companie drag, sau o poți numi după o persoană iubită sau în amintirea ei.

Oportunitățile de numire includ:

16

boxe cu fațadă vitrată

17

boxe de cazare

1

spațiu din exterior

1

zonă de îngrijire

1

zonă de recepție

Ajutăm fiecare pisică aflată la nevoie pe cât de bine putem

Joshua a fost găsit singur pe un șantier naval, suferind de răni severe la picioarele din spate, din cauza cărora nu putea să meargă. O radiografie a arătat că și coloana vertebrală era afectată, ceea ce l-ar fi putut paraliza. Nu știm ce s-a întâmplat cu Joshua, dar cel mai probabil a fost lovit de o mașină și lăsat să moară, singur și îndurerat.

ROLDA a acoperit costurile cu reabilitarea. Joshua se simte bine astăzi și suntem încrezători că va putea să meargă normal în curând.

Acordă-ți o clipă pentru a urmări acest video cu recuperarea lui Joshua.