Intră în Clubul de Prieteni ai câinilor ROLDA
Fundația ROLDA ajută animalele fără stăpân din Galați încă din 1999, însă este înregistrată ca entitate non profit în România din 2006, fiind formată dintr-o echipă de români dedicată nevoilor animalelor și comunităților românești. În următorii ani, ROLDA s-a extins pe 3 continente având acum filiale în America, Australia și câteva țări din Europa.
La momentul actual, în adăposturile noastre, unul gigant construit în 2007 și unul mic pe care îl avem din 2003, se află 700 de căței. O mare parte dintre acești căței provin de pe platforma siderurgică și au găsit dragoste și compasiune în sânul familiei ROLDA, mulți fiind salvați de la otrăvirea în masă la care erau expuși. Din păcate însă, mai mult de jumătate din cățeii aceștia sunt seniori, categoria de vârstă cu cele mai slabe șanse de adopție. Sigur, sunt și excepții și suntem extrem de recunoscători oamenilor care acceptă cu brațele deschise un animal senior în viața lor, oferindu-i un cămin iubitor în ultimele luni sau ani de viață.
Dar, chiar și așa, majoritatea acestor animale vor îmbătrâni alături de noi în adăposturile ROLDA. Kuna este unul din acești căței. La cei 9 ani ai săi este deja o bătrânică cu acte în regulă, dar asta nu o oprește să fie la fel de jucăușă și iubitoare cum era în tinerețe. Cataracta avansată și problemele articulare nu au doborât spiritul energic al Kunei, dar asta nu înseamnă că nu o afectează deloc. Aceste probleme de sănătate necesită îngrijire specială intensă și îi micşorează și mai mult șansele de a fi adoptată. Kuna va rămâne mereu bătrânica noastră cu articulații scârţâitoare și suflet luminos.
Deși îi oferim ei și celorlalți căței seniori cele mai bune îngrijiri, fără sprijinul vostru constant nu am reuși niciodată să tratăm problemele lor medicale și să le oferim o viață bună și lipsită de griji. Dacă doreşti să ajuți cățeii seniori din adăposturile noastre, poți face asta printr-o donație de orice valoare sau alegând să sponsorizezi un animal. De exemplu, dacă alegi să o sponsorizezi pe Kuna, în calitate de persoană fizică sau juridică, vei primi un certificat de adopție în mediul virtual prin e-mail sau prin poștă. Acest document simbolic va avea numele tău sau al firmei, numărul cățeilor sponsorizați, data pe care o doreşti, și va servi ca atestat al gestului incredibil pe care ai ales să îl faci. Va fi o dovadă a faptului că vrei să te implici în rezolvarea unei probleme spinoase!
KUNA IN 2013
KUNA IN 2020
Acum, hai să te punem la curent și cu trei povești recente care ne-au bucurat enorm și ne-au motivat să dăm în continuare tot ce avem mai bun pentru animalele fără stăpân din România.
INAINTE
DUPA
Piciu este un cățel minunat cu un destin tragic. A fost animalul de curte al unui proprietar iresponsabil și a fost cât pe ce să își piardă viața atunci când a rămas blocat cu lăbuțele din față într-un gard. Piciu a stat agăţat în acel gard metalic o noapte întreagă, terifiat și rănit, până când, într-un final, stăpânul său i-a observat lipsa și l-a eliberat. Chiar dacă proprietarul lui Piciu nu a fost cel mai grijuliu și atent, îi vom rămâne mereu recunoscători că l-a dus la veterinar în acea zi, așa cum era mai mult mort decât viu, și i-a salvat viața. Piciu pierduse mult sânge din cauza rănilor adânci săpate de gardul metalic în pernuțele sale.
Din păcate, micul patruped avea să piardă în cursul a nici 24 de ore alte două lucruri importante: una din lăbuțe și stăpânul său care nu a mai dorit să îi poarte de grijă. Așa a ajuns Piciu în adăpostul nostru și, din fericire, destinul său a luat o întorsătură neașteptată. În scurt timp a fost adoptat de către Michele, sponsorul nostru din Elveția care îi mai are în grijă pe Arno și Ruby, alți foști membri ai familiei ROLDA! Piciu trăiește acum o viață de vis cu noua sa familie și ne bucurăm enorm că are șansa de a simți dragostea adevărată.
Rambo este un alt cățel cu un destin nefericit. Născut pe străzi sau poate abandonat de la o vârstă fragedă, el a crescut fiindu-i frică de oameni și considerându-i agresori de temut. Era așa speriat de oameni încât, atunci când medicul nostru veterinar a încercat să se apropie de el să vadă de ce șchiopăta, Rambo a plonjat într-o baltă amenajată pentru pescuit din apropiere pentru a se ține la distanță. Am aflat mai târziu ce se întâmplase cu el. Încercase să se adăpostească în ferma cuiva și a fost atacat și alungat de câinii proprietarului care își făceau datoria de animale de pază. Așa a ajuns Rambo să aibă o lăbuță rănită și o infecție urâtă care îi punea mobilitatea și viața în pericol.
Norocul său a fost că veterinarul nostru nu se lasă cu una cu două. Ne-a alertat și, înarmați cu tranchilizant, am pornit în căutarea lui. Am reușit să îl găsim și să îi oferim îngrijiri medicale. Dar destinul lui Rambo a funcționat pe sistemul “una caldă, una rece.” Rănile și infecția au fost suficient de grave încât să îl lase fără acea lăbuţă. Mai mult chiar, având organismul slăbit a făcut reacție la vaccin și s-a îmbolnăvit de parvo, o boală necruțătoare cu rată mare de mortalitate. Timp de 3 zile Rambo nu s-a atins de nimic, dar apoi, încet-încet și-a revenit. Convalescența petrecută alături de voluntarii ROLDA l-a făcut pe Rambo să înțeleagă că oamenii pot aduce și altceva în afară de durere și teamă. Așa a ajuns sălbaticul Rambo să se îmblânzească și acum ne bucurăm să anunțăm că urmează să devină un animal de companie iubitor și loial pentru o persoană cu suflet mare din Suedia!
Maia este dovada VIE a devotamentului nostru față de recuperarea acestor animale. Cu cel mai lung tratament medical din istoria fundației în țară, Maia are deja la activ 2 ani de operații recurente, multiple infecții, plăcuțe de tendoane schimbate, găzduire pro bono la clinica unde a fost operată și…. NICI O LĂBUȚĂ AMPUTATĂ! La fel ca Piciu, Maia și-a tăiat lăbuțele într-un gard atât de rău încât un singur veterinar din toți cei consultați i-a dat cea mai mică șansă să și le păstreze.
2 ani mai târziu, după multe tratamente medicale (pentru care dacă nu am fi primit ajutor și nu am fi beneficiat de înțelegere din partea personalului medical am fi avut de plătit o sumă cu 5 cifre), putem spune că Maia este pe drumul cel bun. Povestea Maiei este un maraton de anduranță și un exemplu de cât de multe lucruri „imposibile” putem face atunci când chiar vrem asta.
ÎNAINTE
DUPĂ
Clubul Prietenilor ROLDA nu este un club exclusivist, dar este un club de oameni foarte faini, care se implică pentru îmbunătățirea vieților câinilor într-o țară copleșită de atâtea alte probleme. Haideți să nu lăsăm aceste biete suflete fără niciun sprijin doar pentru că autoritățile nu le consideră niciodată o prioritate, pentru că cei însărcinați cu îngrijirea lor au căutat mereu metode de a trage foloase personale din fondurile alocate celor care nu pot vorbi pentru ei înșiși.
Membrii Clubului Prietenilor ROLDA se recunosc în baza unui certificat virtual de apreciere ce conține numele cățelului sponsorizat și al sponsorului acestuia, pe care îl pot chiar și oferi cadou unui prieten care îl apreciază și care va fi trimis pe e-mail sau prin Poștă. Tot prin Poștă pot primi o surpriză, un semn modest de apreciere imensă pe care le-o poartă întreaga echipă și, mai ales, cățeii fericiți că au un adăpost, hrană și oameni care să le poarte de grijă.
Membrii Clubului Prietenilor ROLDA vor mai primi un discount de 20% in shop.rolda.org.
Pentru cei care donează lunar (minim 6 luni de donații a câte 20 lei, consecutive) sau care fac o donație de minim 200 lei, talentata noastră colegă Simona le pregătește cu drag o gentuță de shopping din fetru, personalizată (pictată manual) cu o poză a animăluțului preferat, fie de acasă, fie cățelul ROLDA sponsorizat.
Dacă doreşti să sponsorizezi lună de lună îngrijirile speciale de care are nevoie Kuna, reabilitarea lui Rambo, a Maiei sau a altor căței care se află în adăposturile ROLDA, poți dona folosind una din metodele de mai jos și primeşti un certificat de adopție simbolic! Mulțumim pentru susținerea și ajutorul tău!
Chiar dacă toate donațiile sunt de mare ajutor, donațiile recurente întrețin activitatea ROLDA, iar bugetul astfel format ne dă o idee cu privire la cheltuielile pe care le putem acoperi în mod constant. Iată cum poți dona în mod recurent:
Online prin card
Prin mandat bancar
Prin procedura de adopție la distanță
Trimite un SMS cu textul “PRIETEN” și donezi 2 E/lună pentru hrana unui câine din adăpost.
Descoperă cum ne poți ajuta cu 1 euro/lună, devenind membru pe platforma.
Ai făcut o donaţie folosind una din metodele menţionate mai sus?
Completează formularul de mai jos pentru a primi pe adresa de email certificatul simbolic de adopție personalizat!