Tobiță – un cățel curajos! Să-i găsim o familie minunată!

La doar 4 luni cât avea când a fost găsit de noi, Tobiță a adunat deja experiență de viață cât alții în ani buni. După cât se pare, este un pui de Ciobănesc German, simpatic foc și foarte rezistent. Deși nu-i cunoaștem povestea și trecutul, nu putem decât să ghicim între unul din două scenarii: a scăpat din vreo curte și nu a venit nimeni să-l caute, iar el fiind mic nu a știut cum să-și găsească drumul înapoi spre casă, sau a fost abandonat la grămadă cu frații și surorile lui.

Acest din urmă scenariu pare unul mai aproape de adevăr deoarece este realitatea tristă cu care ne confruntăm zi de zi. În acest caz, nu putem decât să plângem de mila celorlalți pui care pesemne că nu au supraviețuit și să îl admirăm pe acest mic blănos pentru voința și determinarea lui.

Ca să vă faceți o idee, Tobiță a supraviețuit în cele mai sensibile zile ale lui, când era doar un pui mic (și mai mic pentru că abia are 4 luni), singur în câmp. S-a protejat de frig într-o tufă uscată. Cât despre mâncare, nu avem idee cum a supraviețuit.

Sigur e faptul că s-a umplut de viermi și de paraziți externi (purici și căpușe) și a făcut scabie, ceea ce sigur i-a complicat situația pentru că e și mai greu să-ți țină de cald o blăniță rară și care năpârlește pe bucăți.

Chiar și așa, Tobiță are o poftă de viață extraordinară. A supraviețuit singur într-un mediu în care nici măcar un câine adult nu ar reuși să se hrănească pentru că nu ar găsi nici măcar vietăți mici de vânat. Și chiar dacă scurta și chinuita lui viață de până acum l-a învățat să se ferească mereu de oameni și animale mai mari, Tobiță este un cățel iubitor și minunat.

Odată ajuns la noi, Tobiță va beneficia de toate tratamentele de care are nevoie. Va fi deparazitat, atât extern cât și intern, va beneficia de o dietă potrivită unui animal de talia lui și va primi tratament pentru scabie, urmând ca blănița lui să crească la loc frumoasă și strălucitoare ca a oricărui pui.

Tobiță are o șansă foarte bună la o reabilitare completă. Iar pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru. Puteți contribui cu donații de 2 Euro pentru a-l trata și hrăni pe Tobiță până când viteazul nostru mic își va găsi o familie minunată care să-l ia acasă și să-l iubească.

Tratamentele pentru deparazitare sunt printre cele mai frecvente proceduri aplicate animalelor care ajung în adăpostul nostru. Paraziții externi și interni reprezintă un chin pentru animale și sunt o amenințare din punct de vedere al sănătății. Găsiți mai multe informații despre importanța deparazitării externe aici.

Tobiță a făcut deja ce era mai greu: să reziste în niște condiții greu de imaginat și să-și păstreze încrederea și speranța că într-o zi va avea o casă a lui, oameni care să-l îngrijească și să-l iubească. Noi ne ocupăm de partea ușoară, dar avem nevoie de ajutor din partea ta. Haideți să nu-l abandonăm pe acest cățel curajos a doua oară și să-i arătăm că nu și-a păstrat încrederea degeaba în tot acest timp.

2 EURO pentru voi înseamnă o viață mult mai bună pentru Tobiță!
Puteți face atât de mult cu atât de puțin!

Tobiţă înainte

Tobiţă adoptat în Suedia

Donează
1 Euro prin Teaming

Trimite SMS cu textul PRIETEN la numărul 8845 şi donezi 2 EUR/lună pentru hrana unui câine din adăpost. Poţi opri donaţia trimiţând textul PRIETEN STOP la 8845.

Devino
Ambassador ROLDA

Campanie realizată cu sprijinul ARC &donatie.ro; Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.
Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro.
Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.