Doina – sau cum am ajuns să învățăm atât de multe despre oameni, lucrând cu câinii

Toată lumea știe că dacă alegi să lucrezi cu ființele vulnerabile, acestea vor continua sa îți iasă în cale, în cele mai variate situații, „desenând” un adevărat catalog cu tot ceea ce pot face oamenii și bun, și rău.

Deși clasic pentru noi, cazul Doinei ne-a amintit că există o lege a compensației. Astfel, pe cât de surprinși am fost de atitudinea fostilor ei stăpâni, pe atât de impresionați am rămas, pentru a mia oară, de generozitatea doctorului care ne ajută de fiecare dată.

Doina nu era un câine de pe stradă.
Aparținea unei familii care ne-a adus-o atunci când celălalt câine al lor (unul de două ori mai mare decât cățelușa), a mușcat-o atât de rău de față încât i-a afectat teribil ochiul stâng. Cățelușa căreia familia nu îi dăduse nici măcar un nume, a fost adusă de către aceștia alături de înștiințarea că nu sunt dispuși să plătească pentru operația animalului și că o putem lua noi.

Însă, în ciuda contextului medical urgent, atunci când ne-am arătat pregătiți să o preluăm, familia a refuzat să ne-o dea înainte să le rambursăm banii cheltuiți pe vaccinurile făcute. Din punctul lor de vedere, a fost o risipă de bani să vaccineze un animal pe care nu-l mai vor. După cum spuneam mai sus, avem aici un exemplu clar de lipsă totală de înțelegere, umanitate și responsabilitate.

Am reușit să îi plătim, apoi am mers cu Doina de urgență la veterinarul Dr. Andrei. Din păcate, nu se mai putea face nimic pentru ochiul Doinei , dar dr. Andrei și echipa lui au avut mare grijă de ea. Au curățat, cauterizat și cusut rana. Ea este încă puțin speriată, dar are poftă de mâncare și pare să se vindece bine.

Doina va rămâne în adăpost acolo unde, împreună cu veterinarul nostru, echipa ROLDA îi va monitoriza progresul

Vom avea grijă ca acest minunat suflețel să se pună pe picioare și o vom ajuta să învețe să trăiască cu un singur ochi (nu suntem la prima experiență de acest gen, iar câinii recuperați ajung să trăiască vieți normale și pline de bucurii în familii cu adevărat frumoase).

În compensarea poveștilor care au ca protagoniști persoane precum prima familie a Doinei, vin oameni precum Dr. Andrei, cu care colaborăm de atâția ani, care este consecvent în ajutorul dat animalelor aflate în suferință

Pentru a o ajuta pe Doina, avem de achitat factura pentru operație, tratamentul și serviciile de recuperare. Deși dr. Andrei are mereu răbdare până reușim să strângem banii necesari pentru a achita intervențiile medicale, vrem să ne facem și noi datoria față de oamenii care merită, pentru cei care mențin balanța umanității în echilibru.

Fără oameni ca dr. Andrei și fără oameni ca tine care ne înțeleg nevoia și sunt dispuși să doneze și să ajute, omenirea ar fi reprezentată doar de oameni precum primii stăpâni ai Doinei.

Dacă vrei să o ajuți pe Doina, te rugăm să faci o donatie pentru operație, tratament și recuperare.

Îți mulțumim și îți apreciem generozitatea!

Update:
Doina a plecat la începtul lunii decembrie în Elveția unde va începe o nouă viață alături de o familie care o respectă și o prețuiește.