29 nov.

Povestea lui Barty

Povestea lui Barty

Viața unui câine maidanez este plină de greutăți și pericole care pândesc la fiecare pas. Este o viață trăită sub semnul suferinței, bolii, violenței, fricii, foametei și al nefericirii. Dar dacă se întâmplă ca bietul suflet abandonat să sufere de pe urma unei dizabilități, atunci supraviețuirea devine deja mai mult o speranță deșartă decât o realitate. Aceasta este povestea unui supraviețuitor care s-a născut sub o stea norocoasă și care a primit o a doua șansă la viață.

Barty hoinărea pe străzile din Galați când a fost descoperit și recuperat de echipa ROLDA. A fost clar pentru noi de la bun început că adorabilul roșcovan nu era ca toți ceilalți căței. Barty este orb.

Nu știm dacă așa s-a născut sau dacă și-a pierdut vederea în urma unei afecțiuni. Însă, era clar că animăluțul fusese abandonat de curând.

Părea destul de bine hrănit și, în mare parte sănătos, ceea ce ar fi fost destul de imposibil pentru un cățel orb lăsat să se descurce singur într-un oraș mare. Este incredibil de trist cum acționează anumiți așa-ziși stăpâni de animale.

Le tratează ca pe niște obiecte care, atunci când “se strică” trebuie aruncate sau înlocuite… Acești oameni fără inimă nu înțeleg că un suflet de cățel poate suferi, iubi și simți la fel ca un suflet de om și că trădarea lor lasă urme adânci în inimile animalelor abandonate.

Cu toate acestea, Barty a rămas un câine iubitor și prietenos. Chiar dacă zgomotele noi ale adăpostului erau înfricoșătoare pentru el, căpăta imediat curaj când auzea glasurile noastre și se grăbea precaut să ne întâmpine. Ne-am atașat mult de acest cățeluș prietenos, dar știam în adâncul sufletului că viața în adăpost nu era potrivită pentru un cățel cu nevoi speciale.

Barty avea nevoie de o casă, un cămin iubitor cu care să se poată familiariza și un stăpân grijuliu care să îl poată ghida în viață. Am așteptat și am sperat că Barty va fi adoptat, chiar dacă știm mai bine ca oricine, că animalele cu dizabilități nu își găsesc mereu un cămin.

Mulți se feresc de acești căței, deoarece necesită atenție și grijă specială.

Dar nu trebuie să uităm cât de ușor se adaptează animalele la o viață cu nevoi speciale.

Acești supraviețuitori înnăscuți se mulează pe orice le oferă viața fără să își piardă puterea de a iubi sau sufletul jucăuș.

Nu au nevoie decât de un îndemn, de o încurajare și de o șansă pentru a demonstra că pot fi animale de companie excelente, evidențiindu-se prin loialitate și afecțiune.

Din fericire, un suporter ROLDA din Suedia a reușit să vadă dincolo de dizabilitatea fizică a lui Barty și l-a acceptat cu brațele deschise în familia sa.

Barty are acum un cămin iubitor unde diferențele sale sunt acceptate ca parte din individualitatea lui. Alături de frățiorul său canin (cu care am văzut în filmulețele primite că se înțelege foarte bine!) și de familia sa cu suflet mare, suntem siguri că Barty se va adapta rapid la viața de cățel de casă și că va deveni animăluțul de companie perfect.

Sperăm că povestea lui Barty v-a pus pe gânduri și că, dacă vă va interesa pe viitor să adoptați un cățel, veți lua în considerare să dați o șansă la viață unui animal cu dizabilități.

Oricât de bine l-am îngriji în adăposturi, acest trai nu se va compara niciodată cu viața pe care i-o poate oferi o familie, unde cățelul poate înflori cu adevărat și își poate îndeplini rolul de companion pe viață.

Credem cu tărie că există o pereche potrivită pentru toți cățeii abandonați, indiferent de vârsta sau starea de sănătate a acestora, atâta timp cât oamenii sunt dispuși să vadă peste potențialele probleme și decid cu inima.