31 ian.

Salveaza-l pe Oscar

Salveaza-l pe Oscar

„Durerea e mult mai ușor de suportat atunci când ești lângă mine” pare să zică Oscar când se uită la oameni. Din păcate, durerea pe care animalele abandonate o simt este fără sfârșit.cât de mică ajută enorm. Fără ajutorul vostru, cățeii ca Oscar, nu ar avea cui să ceară ajutor și ar muri singuri, înfometați și speriați.

Era o sâmbătă ca oricare alta. Lucram de zor la un raport și, simțind nevoia de o pauză am intrat puțin pe Facebook. Nu am știut că această decizie minoră îmi va schimba complet ziua. O imagine sfâșietoare m-a întâmpinat: un cățeluș într-o parcare. Micuțul patruped speriat căuta frenetic un dram de compasiune. Povestea nu este una nouă. Un cățel rănit, abandonat într-o parcare… atât de aproape de oameni și totuși invizibil. Un animal care încearcă cu disperare să atragă atenția cuiva, inconștient de pericolul străzii aglomerate lângă care se află. Fiecare persoană este o nouă speranță, și o nouă dezamăgire…

Poate dacă ar putea alerga, la fel ca ceilalţi căței, ar reuși să ajungă la oamenii grăbiți înainte să se suie în mașină și să plece. Poate așa l-ar observa… Cu o lăbuță ținută în aer, pentru a-și alina durerea, cățelul şchiopătează mai departe, așteptând un miracol.

Ziua în care ROLDA a primit un Oscar

Durerea pe care animalele abandonate o simt este fără sfârșit și la fel este și misiunea echipei de intervenție ROLDA. În acea sâmbătă, chiar dacă era weekend, Vasile s-a suit în mașină și a condus 90 de kilometrii ca să se întâlnească cu Ema, fata inimoasă care l-a observat pe Oscar într-o parcare din Tulcea. După 3 ore de condus și  două treceri cu bacul, Oscar a ajuns în sfârșit în clinica noastră din Galați, unde a primit îngrijirile medicale de care avea disperată nevoie.

Specialistul care a reușit să salveze picioarele Maiei l-a luat în grijă. Și face tot posibilul ca Oscar să poată fi din nou un cățeluș ca toți ceilalți. Mulțumită donațiilor voastre putem achita costul drumului la Tulcea și al tratamentului veterinar. Sperăm ca împreună să transformăm viața lui Oscar, și să îi oferim o nouă șansă la fericire.ă ceară ajutor și ar muri singuri, înfometați și speriați.

Nu știu dacă oricine poate primi un Oscar, dar, într-o sâmbătă geroasă ROLDA a primit unul, mulțumită Emei din Tulcea și a dedicatului Vasile.

Dacă doriți să îl sprijiniți pe Oscar, sau să oferiți posibilitatea fundației ROLDA să ajute alți căței ca Oscar, o donație oricât de mică ajută enorm. Fără ajutorul vostru, cățeii ca Oscar, nu ar avea cui să ceară ajutor și ar muri singuri, înfometați și speriați.