Animalele de companie şi siguranţa împotriva incendiilor

Incendiile la domiciliu sunt printre cele mai frecvente dezastre, dar și cele mai prevenibile.

Cel mai bun mod de a îţi proteja animalele de companie de efectele unui incendiu este să le incluzi în planul tău de familie. Acest lucru înseamnă ca animalele să aibă propriul kit de consumabile pentru situații de urgență, precum și să aranjezi în prealabil un loc sigur în care acestea pot sta, în cazul în care trebuie să părăseşti casa.

Atunci când exersezi planul de evadare, include și animalul de companie al familiei. De asemenea, antrenează-l să vină la tine atunci când este chemat.

În cazul unui dezastru, dacă trebuie să evacuezi locuinţa, cel mai bun mod de a îţi proteja animalele este să le iei cu tine.

Cum să previi declanșarea incendiilor de către animalele de companie

Statisticile arată că, în SUA aproximativ 1000 de incendii sunt declanșate accidental în fiecare an de către animalele de companie ale proprietarilor. Pentru a preveni acest lucru, te rugăm să iei în considerare aceste sfaturi:

Opreşte Sursele de Foc – Animalele de companie sunt, în general, curioase și vor investiga orice, de la electrocasnicele de gătit la lumânări sau chiar focul din șemineu. Asigură-te că animalul tău de companie nu este lăsat nesupravegheat în preajma unei flăcări deschise și asigură-te că ai oprit orice sursă de foc înainte de a pleca de acasă.

Scoate butoanele aragazului sau plitei – Asigură-te că îndepărtezi butoanele aragazului sau că acestea sunt protejate cu huse speciale înainte de a pleca de acasă. Aragazele și plitele sunt pe primul loc în topul aparaturii de bucătărie prin intermediul cărora animalele de companie pot declanșa un incendiu.

Investiți în lumânări fără flacără – Aceste lumânări conțin un bec decât în locul tradiționalei flăcări deschise, eliminând astfel pericolul ca animalului tău să pornească un incendiu dărâmându-le. Pisicile sunt bine cunoscute ca și declanșatoare de focuri pornite de la lumânări dărâmate, dând peste sau întorcându-se din greșeală prin flacără cu cozile lor lungi și băgăcioase.

Ai grijă specială de animalele mici – puii se aseamănă foarte mult cu bebelușii, având o curiozitate greu de stăpânit. Tocmai de aceea este important să îi păstrezi la distanță de obiectele periculoase care pot duce la declanșarea incendiilor atunci când nu te afli acasă, ținându-i în cuști speciale sau în zone sigure, delimitate cu bariere de protecție

Ajută pompierii să îţi salveze animalele de companie

Lipeşte pe o fereastră din față un semn de alertă pentru animalele de companie care să includă informații importante cum ar fi numărul și tipul de animale care se află în casa ta. Aceste informații critice permit echipelor de intervenție să economisească timp atunci când se angajează să salveze animalele tale. Nu uita să actualizezi frecvent acest semn.

Ți-au fost de ajutor informațiile noastre?

Dacă dorești să sprijini proiectele noastre poți contribui cu o donație în următoarele moduri:

● Ca persoană fizică poți dona 3.5% din impozitul pe venit. Nu te costă nimic să susții o cauză de care îți pasă! În cazul în care nu redirecționezi acești 3.5%, banii rămân statului. Trebuie doar să completezi o declarație. Află mai multe detalii pe site-ul nostru: https://rolda.ro/3punct5rolda/.

● Ca persoană juridică poți direcționa 20% din impozitul pe profit al companiei. Află mai multe detalii pe site-ul nostru: https://rolda.ro/cum-ne-puteti-ajuta-persoana-juridica/.

● Sau poți să donezi direct în contul organizației noastre:
Denumirea entității nonprofit: FUNDAȚIA ROLDA
Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 184136340
Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO14 BTRL RONC RT0P A671 1501

Termeni & Condiţii

Informațiile, îndrumările și recomandările conținute pe site-ul web sau materialele tipărite (pe scurt, „informații”) se bazează pe înțelegerea ROLDA a bunelor practici pentru planificarea de urgență în vederea bunăstării animalelor. ROLDA depune toate eforturile rezonabile pentru a se asigura că informațiile sunt corecte în momentul publicării. Cu toate acestea, ROLDA nu oferă garanții cu privire la acuratețea, exhaustivitatea sau fiabilitatea informațiilor și nu se angajează să mențină informațiile actualizate.
ROLDA nu își asumă nicio răspundere de orice fel (inclusiv neglijența) pentru pierderi, vătămări sau daune (directe, indirecte sau consecvente și previzibile sau nu) suferite de orice persoană sau animal rezultând în vreun fel din utilizarea sau bazarea pe aceste informații. Informațiile sunt doar de natură generală și nu sunt destinate să acopere fiecare situație de urgență. În niciun caz, informațiile nu trebuie văzute ca un înlocuitor al sfaturilor de specialitate. Te rugăm să contactezi medicul veterinar pentru sfaturi specifice cu privire la animalele tale de companie.

Nu ezita să ne contactezi

Echipa ROLDA

contact@rolda.org