Culcusul

Crearea unui spațiu pentru noul membru al familiei.

Un animal de companie înseamnă un nou cel mai bun prieten dar și noi responsabilități. Cățeii, la fel ca oamenii au nevoie de un spațiu al lor în care să se simtă în siguranță. Așa cum tu ai o cameră a ta, cu lucrurile și jucăriile tale, noul tău amic pufos trebuie și el să aibă un culcuș special. Cățeii iubesc să doarmă într-un pătuț al lor, cald și confortabil, aflat într-o zonă liniștită a casei.

Despre cățeii de curte putem spune că sunt mai cu moț, pentru că au nevoie de propria lor căsuță separată, cu acoperiș rezistent și pereți izolați, pentru a-i proteja de frig. O căsuță de cățel trebuie să fie curățată des și așezată într-un loc ferit, ca vântul și ploaia să nu îl supere pe blănos. În plus, această căsuță trebuie să fie puțin înaltă, ca apa, nămolul și mizeria să nu îl deranjeze.

Pe lângă un culcuș comod și liniștit, cățeii au nevoie și de castronașele lor de apă și mâncare. Cățeilor le place foarte mult să știe exact unde se află mâncarea și apa lor. Asta înseamnă că trebuie să alegi un loc potrivit pentru castronașe, din care să nu le muți. Bolurile trebuie curățate des, mai ales cel de apă, ca blănosul să ramana sănătos. Apa trebuie schimbată zilnic pentru că se murdărește ușor și să fie nici prea caldă nici prea rece.

O zgardă este ca un lănțișor pentru cățel, cu ajutorul căreia îl poți găsi dacă se pierde. Un cățel cu zgardă este un cățel protejat și sigur. Un ultim sfat pentru prietenul tău din curte este să îi oferi mult spațiu de joacă! Cățeilor nu le place să fie legați sau ținuți în spații foarte mici. Ei vor să alerge și să fie liberi. Dacă curtea ta are locuri în care un cățel nu are voie, atunci un țarc al lui, mare și primitor îl va face mult mai fericit decât statul în lanț.

Unora dintre blănoși le place să aibă o păturică a lor, pe care să se cuibărească, sau o jucărioară pe care să o strângă în lăbuțe când dorm. Desigur, există și căței mai puțin mofturoși, care se mulțumesc cu o șosetă, un papuc sau doar cu atenția oamenilor săi favoriți!