De ce să ai un câine în viața ta

Toată lumea știe că nu există prieten blanos mai bun pentru un copil decât un cățel. Motivele sunt numeroase dar haide să le explorăm împreună!

Cățeii sunt partenerii de joacă perfecți. Deși fiecare cățel este unic, având propria sa personalitate, niciun blănos nu va refuza vreodată să se joace. Cățelușii sunt plini de energie, amuzanți, iubitori și te vor face să zâmbești chiar și atunci când ai o zi urâtă. Cu un cățel alături vei găsi întotdeauna noi jocuri și aventuri, iar plictiseala va fi dată uitării complet.

Cățeii sunt cei mai buni ascultători. Uneori este greu să vorbești cu părinții, frații sau prietenii dar un cățel va fi mereu alături de tine, gata să te asculte și să îți ofere o lăbuță de nădejde la nevoie. Prietenul tău blănos te va încuraja mereu să fii deschis și să împărtășești atât lucrurile frumoase cât și cele care te supără.

Cățeii iubesc necondiționat. Un cățel, la fel ca un părinte, te va iubi întotdeauna, indiferent de greșelile sau prostioarele pe care le faci. Animalele de companie ne iubesc pur și simplu pentru că suntem alături de ei și le oferim afecțiune în schimb. Tocmai de aceea este foarte important să nu uităm să le arătăm dragostea noastră, prin mângâieri, joacă și îmbrățișări calde.

Cățeii au nevoie de tine. Un cățel își vede stăpânul ca pe șeful haitei și din multe privințe este ca un frățior mai mic și pus pe șotii. Cățelul va depinde de tine complet să îl îngrijești și să îl înveți să se poarte frumos. Uneori, cățelușul tău va face greșeli, iar tu va trebui să fii răbdător și să îl ajuți să își înțeleagă greșeala. Este o responsabilitate foarte mare dar și o ocazie să îți exersezi aptitudinile de om mare. Cu un cățel bine crescut te vei putea mândri oriunde și oricând!

Cățeii te vor ține în mișcare. Statul în casă la calculator sau telefon este plăcut, dar poate deveni repede plictisitor. Nimic nu se compară cu joaca în aer liber sau plimbatul alături de un cățel. Lor le place să alerge, să fugărească mingii, să sară și multe alte ghidușii!

Un cățel este o adevărată comoară pentru orice copil care vrea să își împartă viața și afecțiunea cu un alt suflețel.