Persoană fizică

Pentru Fundatia ROLDA, 2% devine 3.5%!

Contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul din venituri, pentru susținerea entităților nonprofit care sunt inregistrate in Registrul entitatilor/unitatilor de cult.

Ce aveţi de făcut?
1. Descarcă Declarația 230 AICI – Venituri din pensie sau salariu
2. Completeaza declaratia/formularul in 3 minute!
3. Depune formularul completat direct la registratura organului fiscal prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Formularele se pot depune online prin intermediul serviciului ANAF “Spatiul privat virtual” disponibil la adresa: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/

Semnează un mandat de debitare directă

Această modalitate de susținere a activității noastre presupune donarea lunară a unei sume modice, confortabile pentru cel care donează, dar foarte importantă pentru noi.

Completând un formular de mandat de debitare directă, banca va debita suma stabilită de tine din cont, fără comision. Suma și perioada pentru care vrei să ne susții sunt alese de tine. În orice moment, poți întrerupe susținerea, fără formalități sau explicații, direct la bancă sau trimițându-ne un email.

Transfer bancar

Beneficiar: Fundația ROLDA

IBAN RON: RO14BTRLRONCRT0PA6711501

IBAN EUR: RO58BTRLEURCRT0PA6711501

SWIFT: BTRLRO22

Nume bancă: Banca Transilvania

Reprezint o companie

Fiecare companie care este pe profit poate redirecționa un procent din impozitul pe care îl plătește statului către un ONG. Acesta reprezintă suma cea mai mică dintre 20% din impozitul pe profit și 5‰ din cifra de afaceri.

Persoanele juridice completează un Contract de Sponsorizare pentru suma donată.

Denumirea entității nonprofit: FUNDAȚIA ROLDA
Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 184136340
Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO14 BTRLRONC RT0P A671 1501

Fii susținătorul nostru! Direcționează 20% din impozitul pe profit al companiei tale!

Dacă îți plac proiectele noastre și vrei să ne ajuți, propune companiei pentru care lucrezi să se alăture cauzei noastre. Putem organiza împreună proiecte sociale care se adresează animalelor fără stăpân sau comunității iubitorilor de animale.

CSR: Legislația românească permite companiilor să se implice din punct de vedere financiar în activități de responsabilitate socială.

Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, privind Codul Fiscal, modificată prin OUG nr. 102/2013 (art. 21, alin. 4, lit. p) și Legii nr. 32/1994, privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat, sumele aferente în limita minimă precizată mai jos. Astfel, pentru a direcționa 20% din impozitul pe profit, trebuie urmați 3 pași simpli:

1. Descărcați și completați contractul de sponsorizare AICI, întocmit conform legii între beneficiar – Fundația ROLDA și sponsorul – persoana juridică.

2. Înregistrați sponsorizarea în contabilitate și efectuați plata prin transfer bancar sau online.

3. Calculați impozitului și scădeți valoarea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârșitul anului.

Vă recomandăm să vă consultați contabilul pentru detalii suplimentare. Viramentul se poate face înainte de ultima zi a fiecărui trimestru, dar nu mai târziu de 31 decembrie.

O persoana fizică sau juridică din România poate sponsoriza transferând dreptul de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către Fundația ROLDA.

În cazul bunurilor materiale, acestea vor fi evaluate prin act juridic la valoarea lor reală la momentul predării către Fundația ROLDA.

Dacă firma nu a avut profit, aceasta are posibilitatea să facă sponsorizări. Pe măsură ce situația financiară a firmei se îmbunătățeste, aceasta își poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizările făcute în anii precedenți.

Pentru a putea beneficia de sponsorizări, organizațiile nonguvernamentale trebuie să fie înscrise în Registrul entităților/unităților de cult.

Fundația ROLDA (CUI 18416340) este înscrisă în Registrul entităţilor/unităţilor de cult (ANAF) începând cu data de 22.04.2019.
Vezi aici Decizia privind aprobarea cererii de inscriere.

Dincolo de cifre si rapoarte anuale, noi lucram cu OAMENI. Impreuna cu alti oameni cu suflet, facem diferenta dintre viata si moarte pentru prietenii nostri necuvantatori. Pentru a afla cum ne puteti ajuta

BINE DE ŞTIUT!

calendar

2 ANI – VALABILITATE FORMULAR

Dacă bifați căsuța corespunzătoare, formularul 230 va fi valabil 2 ani. Astfel nu mai este nevoie să vă reînnoiți opțiunea de redirecționare anual așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

hand

NORMĂ PE VENIT  (EX: ANGAJAŢI DIN IT)

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, anul acesta trebuie să completeze declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Această redirecționare nu o mai pot face doar cu ajutorul declarației unice cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă).

bank

3,5% PENTRU TOATE ORGANIZAŢIILE

Toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit (nu doar cele care au servicii sociale licențiate).