Câinii ajută oamenii gratis. Ajută-i și tu pe ei gratis!

Loialitatea și prietenia sunt ceea ce ne oferă câinii necondiționat. În plus, știința a dovedit că în compania prietenilor noștri patrupezi ne simțim mai puțin singuri, aceștia ne ajută să socializam mai ușor, ne dau motive să facem exerciții fizice zilnice, ne imbunătațesc starea fizică și emoțională, reducând stresul, sunt alături de noi în momente de criză și lista poate continua cu experiențele personale ale fiecăruia dintre noi în viața căruia câinele a adus o schimbare în bine.

Putem face și noi mai mult pentru ei?
Cu siguranță.

Lipsa timpului liber (și restrictiile impuse de pandemie) ne impiedică să vizităm adăposturile de cîini și să petrecem timp cu acele suflete care de multe ori tânjesc după o mângâiere sau o vorbă bună. Lipsa banilor de multe ori ne impiedică să cumpărăm hrană câinilor din adăposturi iar numărul mare al celor de pe străzi este copleșitor. Oricât de mult ți-ai dori, știi că nu ai cum să îi ajuți pe toți.

De ce să ajuți #câiniiROLDA gratis?

 • Pentru că iți pasă de soarta lor
 • Pentru că iți dorești să schimbi lumea în care trăiești
 • Pentru că ai înțeles că schimbarea începe (și) cu tine
 • Pentru că ești perseverent
 • Pentru că știi că puterea celor mulți începe cu 1

De câte ori n-am auzit expresii precum: “Dacă o sa caștig la loto, o sa îi salvez pe toți”? Lăsând la o parte probabilitatea matematică de caștig, păstrând totuși rezerva ca este posibil să nu câștigăm atât de repede pe cât ne-am dori la loto ca să mișcăm lucrurile în direcția pe care ne-o dorim, avem soluții la îndemână care să schimbe lumea, să devină mai aproape de cum o visăm.

Echipa ROLDA a identificat cateva metode prin care poti ajuta GRATIS câinii investind atât timp liber cat poți, uneori acest timp nedepășind 1-3 minute pe zi din cele petrecute oricum pe social media. Nu este niciun truc, nu este nicio descoperire senzațională.

De multe ori, schimbarea începe cu pași mici și cu puterea celor mulți. În loc să visăm la milionul care va veni vreodată de la loto să ajute câini și între timp să ne oripilăm de imaginile postate pe Facebook cu câini aflați în suferință, dacă fiecare iubitor de animale ar folosi potențialul imens al rețelelor sociale pentru a promova și convinge pe cați mai mulți să i se alăture, orice 5 sau 10 lei donat înmulțit cu mii de oameni te aduce cu fiecare lună care trece mai aproape de milionul mult visat pe care il așteptai ca să poți schimba lumea.

Puterea rețelelor sociale, puterea cuvântului sunt aspecte importante iar perseverența în a lupta pentru cauza despre care iți pasă (în cazul de față, cauza animalelor) este forța ta de a face bine în lumea pe care o dorești schimbată.

Cateodată, un simplu share la hashtag-uri precum #cainiiROLDA, #impreunapentruROLDA, #ajutcainiiROLDA, hashtaguri insoțite chiar și de o poză cu animalul tău de companie ne ajută imens să ducem mesajul nostru mai departe și câți mai mulți oameni să audă despre noi!

Împreună putem distribui poveștile câinilor, modalitați prin care oamenii se pot implica (gratis, exact așa cum faci tu, distribuind la rândul lor mesajele ROLDA către alții sau donând lunar cauzei noastre o sumă simbolică, de exemplu 1 EUR pe Teaming https://rolda.ro/rolda-in-teaming/ sau pe Bursa Binelui, unde poți dona pentru proiectul favorit orice sumă, fară comisioane, sau donându-ți abilitățile în a scrie, a realiza grafică, a edita filme și poze, muncă de research, marketing și PR.

Cum poți ajuta #câiniiROLDA gratis?

 • cautând donatori pentru proiectele noastre
 • cautând sponsori persoane juridice
 • discutând cu prietenii voștri despre ceea ce facem
 • purtând obiecte personalizate cu logo-ul/denumirea Fundației ROLDA
 • distribuind postările noastre
 • folosind Lilo în căutările tale zilnice online https://rolda.ro/lilo - astfel generezi donații din partea inițiatorilor acestor platforme pentru câinii din adapost. Nu trebuie să faci nimic în plus, căutările tale obișnuite folosind acest motor de căutare vor genera donațiile.)

Un simplu share este mult mai eficient decât ignorare completă!
Si da, ajuta!

Devenind Ambasador ROLDA primești acces la grupul de pe Facebook:
https://www.facebook.com/groups/ajutcainiigratis

Grupul a fost special creat ca să poți prelua conținutul pe care îl poți promova pe rețelele sociale unde ești activ. Poți schimba idei cu alți membri ai grupului care sunt acolo tot pentru a ajuta gratuit animalele.

Lunar, prin tragere la sorți, premiem câte un ambasador ROLDA cu o gentuța din fetru, realizată 100% manual și pictată de către Simona, o colaboratoare dragă. Gentuța este personalizată exact cum și-o dorește câștigătorul, de exemplu cu imaginea animalului său de companie.

Ambasadorii ROLDA primesc prin poștă obiecte personalizate, de exemplu, în această perioadă o sacoșa de cumpărături realizată din bumbac, personalizată și oferită de sponsorul nostru pentru acest tip de campanii. Ne dorim ca în fiecare an să oferim ambasadorilor ROLDA un alt tip de sacoșa, așa în colecția ta vor fi cât mai multe sacoșe diferite!

Dacă dorești să ajuți câinii gratis, dacă ai puțin timp să dedici cauzei noastre, dacă consideri că ești potrivit să fii Ambasador ROLDA și să ajuți altfel animalele fără stăpân, te așteptăm să ne contactezi la contact@rolda.org.

Mulțumim pentru că iți pasă!
Echipa ROLDA

Ți-au fost de ajutor informațiile noastre?

Dacă dorești să sprijini proiectele noastre poți contribui cu o donație în următoarele moduri:

● Ca persoană fizică poți dona 3.5% din impozitul pe venit. Nu te costă nimic să susții o cauză de care îți pasă! În cazul în care nu redirecționezi acești 3.5%, banii rămân statului. Trebuie doar să completezi o declarație. Află mai multe detalii pe site-ul nostru: https://rolda.ro/3punct5rolda/.

● Ca persoană juridică poți direcționa 20% din impozitul pe profit al companiei. Află mai multe detalii pe site-ul nostru: https://rolda.ro/cum-ne-puteti-ajuta-persoana-juridica/.

● Sau poți să donezi direct în contul organizației noastre:
Denumirea entității nonprofit: FUNDAȚIA ROLDA
Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 184136340
Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO14 BTRL RONC RT0P A671 1501

Termeni & Condiţii

Informațiile, îndrumările și recomandările conținute pe site-ul web sau materialele tipărite (pe scurt, „informații”) se bazează pe înțelegerea ROLDA a bunelor practici pentru planificarea de urgență în vederea bunăstării animalelor. ROLDA depune toate eforturile rezonabile pentru a se asigura că informațiile sunt corecte în momentul publicării. Cu toate acestea, ROLDA nu oferă garanții cu privire la acuratețea, exhaustivitatea sau fiabilitatea informațiilor și nu se angajează să mențină informațiile actualizate.
ROLDA nu își asumă nicio răspundere de orice fel (inclusiv neglijența) pentru pierderi, vătămări sau daune (directe, indirecte sau consecvente și previzibile sau nu) suferite de orice persoană sau animal rezultând în vreun fel din utilizarea sau bazarea pe aceste informații. Informațiile sunt doar de natură generală și nu sunt destinate să acopere fiecare situație de urgență. În niciun caz, informațiile nu trebuie văzute ca un înlocuitor al sfaturilor de specialitate. Te rugăm să contactezi medicul veterinar pentru sfaturi specifice cu privire la animalele tale de companie.

dogpawprint

Nu ezita să ne contactezi

Echipa ROLDA

contact@rolda.org