I-am salvat, acum haideți să-i ținem în viață!

Dacă am scrie o carte despre misiunea noastră de salvare a câinilor din comunitate, acum am ajunge la un moment de cotitură. Am ajunge de fapt să întrebăm comunitatea în folosul căreia salvăm aceste animale:

Ce înseamnă să salvezi o viață?

Pentru cele mai multe persoane, este suficient să știe că au donat o dată (sau doar că alții donează), că a fost cineva acolo care a preluat cazul, care se ocupă, că animalul este bine. Cam atât.

Pentru noi, însă, lucrurile continuă pentru că după efortul (de multe ori, supraomenesc) de a salva o viață, mai multe vieți, vine partea în care trebuie să ținem în viață aceste suflete. Iar pentru cele norocoase care nu mai au nevoie de operații, tratamente și intervenții costisitoare, tot este nevoie de ceva pe cât de simplu, pe atât de dificil de procurat când salvatorii tăi au un buget limitat.

Mâncarea (dieta) specială în funcție de afecțiunile fiecăruia

Așa cum vă puteți aștepta, ca orice organizație care supraviețuiește din donații, am dezvoltat această îndemânare extraordinară de a întinde banii pentru a acoperi cât mai multe costuri – cumpărarea produselor în cantități mari este o soluție (pentru că furnizorul oferă discount de cantitate). Din păcate, nu toți cățeii pot mânca același lucru, și aici mă refer la cei care au pătimit mult din cauza răutății sau indiferenței oamenilor. Așa că ne simțim datori și chiar responsabili să le asigurăm un minim de confort și decență vieților pe care le-am salvat.

Ioana este o cățelușă care are nevoie de mâncare specială cu fibre. Ea a suferit numeroase intervenții după ce a trăit luni de zile cu un maxilar făcut zob din cauza căruia nu a putut mânca. De foame și neputând mesteca direct, cățelușa a înghițit pietre (sau alte obiecte gasite pe strada) într-un gest disperat de a simți ceva în stomac. A necesitat operații la stomac, întrucât voma absolut tot ce înghițea, și am primit indicații clare din partea veterinarului să manance doar dietă specială cu fibre pentru a avea o șansă să traiască.

Ioana

În aceeași situație se află și câini precum Chico, un blănos care are nevoie de hrană specială cu suplimente pentru articulații. După o viață în care a fugărit visul de a fi câinele cuiva, bietele articulații ale lui Chico au cedat complet. Săracul nici nu se poate ridica.

Chico

O rezolvare pentru el ar fi o cadă de hidroterapie, ceea ce, evident, costă enorm în jurul a 10.000 EURO. Bani sunt pe lumea aceasta, chiar și în țara noastră, însă nu pentru lucruri de acest gen. Din păcate. Dacă facem o comparație imorală, 10.000 EURO ar reprezenta un sfert din poșeta de firmă a unei dive. În așteptarea unei minuni (adică până adunăm și banii pentru o astfel de cadă), nu îl putem ajuta decât cu hrană specială care îi întărește articulațiile.

Sergio și Roma sunt doi căței extraordinari, de talie medie spre mare, care deja au îmbătrânit în grija noastră, odată cu noi. Lipsa de interes a oamenilor pentru adopții au făcut ca acești doi patrupezi extraordinar de cuminți și de blânzi, să nu-și fi găsit vreodată loc în casa cuiva. Acum, fiind seniori, ambii au nevoie de hrană specială: Sergio are nevoie de hrană specială care nu favorizează creșterea în greutate, iar Roma are nevoie de un amestec special cu proteine, pentru problemele renale de care a ajuns să sufere.

Roma

Sergio

De ce să ne fiți alături și în acest nou capitol din viețile lor?

Pentru că lupta nu s-a încheiat. Noi ne-am făcut datoria, le-am salvat viețile, dar cel mai probabil aceste animale vor fi neadoptabile, deoarece puține persoane vor fi dispuse să își asume îngrijirea lor pe termen lung.

Așa că Ioana, Chico, Sergio și Roma vor rămâne în grija noastră: a mea, a colegilor mei de la ROLDA și a ta. Spun asta pentru că deja faci parte din familie. Fie ai donat deja, fie știi despre noi și ne urmărești activitatea. Povestea noastră te-a captivat deja și poți oricând interveni. Mai mult decât atât, intervenția ta ar putea schimba viata in randul multor catei seniori care nu au pe nimeni altcineva.

Donează 2 EURO pentru hrana specială a cățeilor seniori aflați în grija noastră.

Trimite SMS cu textul PRIETEN la numărul 8845 şi donezi 2 EURO/lună pentru hrana unui câine din adăpost. Poţi opri donaţia trimiţând textul PRIETEN STOP la 8845.

Campanie realizată cu sprijinul ARC &donatie.ro; Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.
Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro.
Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Cum ne mai poți ajuta?

Donează online o sumă
(chiar şi modică)

Devino
Ambasador ROLDA

Donează ziua de naștere Galantom