Interviu amuzant: Despre câini care dresează oameni și unicorni cu durere de stomac

Ce ar fi această viață dacă nu am râde măcar din când în când? Râsul este sănătos pentru toți oamenii de pe planetă, mai ales dacă locuiești în România. De ce? Pentru că de multe ori dacă ești român, râsul e tot ce îți mai rămâne! În cadrul podcastului „În jurul cozii” am introdus o rubrică amuzantă numită „Ce ai face dacă?”. E adevărat că nu toți invitații sunt dispuși să se supună la acest gen de întrebări, dar câțiva au spus da provocării. Ce a ieșit la câteva dintre edițiile realizate? Aflăm în acest articol cu speranța că vom și râde puțin.

„Ce ai face dacă” este așadar o rubrică care are scopul de a destinde puțin atmosfera pe final de podcast. Unele întrebari sunt ciudate, altele sunt foarte ciudate, dar acesta este și scopul pentru că dorința finală este să zâmbim. Până în prezent invitații care au acceptat provocarea au fost cu zâmbetul până la urechi, dar în mod clar au fost puși și în dificultate. Asta așa pentru amuzamentul realizatorului podcastului. Glumim, bineînțeles.

Un dresor de câini în dificultate

Szabo Zoltan, dresor de câini cu o experiență de 26 de ani în domeniu a fost invitat la podcastul oferit de către ROLDA România de mai multe ori. Am discutat cu el despre cum educăm corect un câine, despre ce trebuie să faci dacă ești atacat de o haită de câini și despre câinii ghizi pentru nevăzători. La ultima ediție Zoltan a fost “asaltat” de rubrica „Ce ai face dacă?”. Iată ce a ieșit.

Întrebare: Dacă ai fi câine, ce aromă ar avea berea pe care ai consuma-o?
Răspuns: Sincer, primul cuvânt care îmi trece prin cap acum e zmeura. Nu știu de ce.

Întrebare: Tot dacă ai fi câine, care ar fi o singură mâncare umană la care nu ai putea să renunți chiar dacă nu este foarte sănătoasă?
Răspuns: Nu știu dacă este neapărat un aliment uman, steak-ul de vită îmi place foarte mult și cred că și câinilor.

Întrebare: Într-o lume imaginară în care câinii conduc lumea și nu oamenii și în care tu ai fi un câine care este dresor de oameni, ce crezi că ar fi cel mai greu să îi înveți pe oameni?
Răspuns: Greu de imaginat o lume condusă de câini, dar cred că ar fi greu să îi învăț să își depășească limitele. Câinii nu se rușinează când au o intenție și vor să facă ceva, oamenii da. Deseori apare frica când ai o dorință, ai un scop, ce vor spune alții? Ce se va întâmpla? I-aș învăța să-și depășească această frică.

Întrebare: Tot în această lume în care câinii conduc lumea, dacă ei ar avea un singur lider, ce rasă de câine crezi că ar fi șeful lor?
Răspuns: Nu aș lăsa niciodată să conducă lumea un Malinois sau un Cocker sau un Chihuahua. Labradorul mi s-ar părea un câine mai potrivit. El ar fi președintele. Un labrador mascul aș spune eu. Sunt întrebări amuzante, dar greu de răspuns pentru că lumea nu cred că va fi condusă vreodată de câini.

Dragoni care au gripă și unicorni cu durere de stomac

În ediția cu #27 a podcastului a fost invitată Evelyn, tehnician veterinar. Cu Evelyn am discutat despre pericolul pe care îl reprezintă căpușele pentru câini. La rubrica „Ce ai face dacă” întrebările au vizat chiar și creaturi mitice.

Întrebare: Dacă o căpușă ar putea să vorbească, ce crezi că i-ar spune unui câine înainte de a-l mușca?
Răspuns: Hmm.. ce delicios pari a fi. Cred că asta ar fi prima chestie pe care ar spune-o.

Întrebare: Dacă ai trăi pe o insulă pustie și singurul tău prieten de acolo ar fi o căpușă, ce nume i-ai da?
Răspuns: Pfuu. Inamic. Mi-ar fi inamic pentru că ne dăunează practic și nouă și nu l-aș considera prieten.

Întrebare: Dacă ar trebui să alegi un animal de companie și singurele două variante ar fi o căpușă și un purice, ce ai alege?
Răspuns: Aș alege clar puricele, adică el nu stă pe om. Căpușa sigur ar fi foarte rea și m-ar mușca și poate m-aș imbolnăvi.

Întrebare: Trebuie să alegi o singură variantă, tratezi un unicorn care are o durere de stomac sau un dragon care are gripă?
Răspuns: Un dragon care are gripă. Nu știu cum, dar as încerca să îl tratez. Nu am ales unicornul pentru că poate fi o simplă indigestie, poate a mâncat ceva ce nu i-a priit. Am ales dragonul pentru că de la o gripă sau o raceală poate interveni și decesul, la fel ca și la oameni. Toate bolile pe care le putem face noi, le fac și animalele, de la pneumonie, gripă, bronșite, AVC, infarct, deci toate. De aceea am ales dragonul, gripa poate să fie letală, deci să îi dăm și lui o șansă.

Concluzii

Ce concluzii am putea să tragem după o porție bună de râs? Putem afirma cu siguranță că râsul te binedispune și că este sănătos. Subiectul câinilor abandonați este unul trist pentru că la mijloc planează multă suferință, așa că poate e bine să mai râdem din când în când pentru a nu ne pierde speranța: speranța că va fi mai bine, speranța că nu vor mai fi câini care suferă pe stradă, speranța că patrupedele din adăposturi vor fi adoptate, speranța că acestea vor „zâmbi” din nou cât mai curând. Puteți lua și voi o porție de speranță urmărind cele două podcasturi menționate în acest interviu/articol aici și aici.