DIN DRAGOSTE PENTRU ANIMALE
Fii informat pentru a-i oferi cățelului tău o viață mai sigură!
Echipa noastră este recunoascătoare tuturor celor care adoptă un câine din adăposturi, care sprijină activitatea organizațiilor precum ROLDA făcând o donație sau găsind alte modalități pentru a se implica direct. Indiferența oamenilor este cel mai mare dusman al animalelor, alege să nu rămâi indiferent!
Din respect pentru cei cărora le pasă de animale, echipa ROLDA a creat materiale online pe care le poți descărca cu un simplu click și trimite mai departe prietenilor tăi.
Ne gândim la tot felul de subiecte, încercând să abordăm teme cât mai interesante și variate. Dacă ai idei, sugestii pentru noi, contactează-ne la contact@rolda.org!
Împreună ajutăm oameni și animale să trăiască în armonie, informați, relaxați, înțelegându-și mai bine nevoile, comunicând mai bine.
Împreună, protejăm, aducem bucurie în sufletele prietenilor noștri necuvântători și le oferim ceea ce au nevoie!
Hai să descoperim împreună cât de des ar trebui să mergem cu cățelul la veterinar sau care ar fi locul perfect pe care să îl vizităm împreună cu el precum și multe altele.
Mulți posesori de animale doresc să călătorească împreună cu patrupedele lor pentru că, experiența nu ar fi la fel fără membrul îmblănit al familiei. Cățeii sunt o companie plăcută și nu vor refuza niciodată o plimbare într-o locație nouă și interesantă.
Te-ai întrebat vreodată cât de des ar trebui să îți duci câinele la veterinar? Este mult prea ușor să pierzi șirul deparazitărilor sau al vaccinărilor anuale… Ce să mai vorbim de toaletarea urechilor sau tăierea gheruțelor.
Pentru majoritatea dintre noi, zilele calde și însorite ne motivează să ieșim din casă. Dar, aceste zile plăcute nu vin fără probleme; încălzirea asfaltului și cimentului poate cauza arsuri grave lăbuțelor animalelor de companie.
Prevenția este și va fi întotdeauna mai bună decât tratarea, indiferent dacă vorbim despre sănătatea noastră sau a companionilor noștri patrupezi. Însă în cazul animalelor de companie, poate fi puțin dificil să te gândești dinainte și să previi potențiale accidente sau evenimente neplăcute.
Fiecare deținător de animale de companie trebuie să-i asigure acestuia atenția și îngrijirile necesare de care are nevoie: să-i asigure un loc liniștit de dormit, controale veterinare frecvente, să îl învețe câteva comenzi de bază, să fie vaccinat, asigurat și altele.
Cel mai bun mod de a îţi proteja animalele de companie de efectele unui incendiu este să le incluzi în planul tău de familie. Acest lucru înseamnă ca animalele să aibă propriul kit de consumabile pentru situații de urgență, precum și să aranjezi în prealabil un loc sigur în care acestea pot sta, în cazul în care trebuie să părăseşti casa.
Află aici cum să te pregătești pentru câinele tău în caz de incendiu
Chiar și cu o planificare adecvată, urgențele sau problemele pot apărea într-o călătorie. Ai putea fi implicat într-un accident de mașină, animalul tău de companie s-ar putea îmbolnăvi, ai putea avea parte de întârzieri neprevăzute, vremea ar putea să se schimbe dramatic sau s-ar putea întâmpla o sută alte asemenea lucruri.
De la incendii și inundații la furtuni violente și cutremure, cele mai rele scenarii se pot întâmpla și se întâmplă proprietarilor de câini din toată țara. La fel cum ar trebui să aveți un plan de urgență pentru oamenii din familia ta, trebuie să întocmeşti un astfel de plan și pentru patrupezi.
Află aici cum să îți protejezi animalul de companie în caz de urgență
Pentru multe persoane, câinele este ca un copil. Îi asigură hrană, afecțiune, un loc călduț în propria locuință, afecțiune, plimbări și jucării, afecțiune, servicii medicale și altele. Un scenariu în care acest animal ar ajunge singur și speriat în frig, pe stradă, fără mâncare și pradă animalelor mari și oamenilor violenți este de neimaginat.
În ziua de astăzi, oamenii au început să adopte o atitudine mai conștientă asupra vieții de zi cu zi și a lumii care îi înconjoară. Din această conștientizare s-a născut conceptul de “turism etic”. Chiar dacă scepticii consideră acest concept ca fiind doar o modă trecătoare sau un moft, turismul etic este mult mai mult de atât.
Cum definim abuzul? Este aceasta o chestiune subiectivă sau sunt aspecte asupra cărora toată lumea poate să cadă de acord? Am făcut o listă cu cele mai comune semne de abuz la care trebuie să fim atenți dacă vrem să fim de ajutor pentru animalele care depind de vocea noastră pentru a fi protejate și respectate:
Află aici cum să recunoşti un caz de cruzime faţă de animale
De ce să ajuți #câiniiROLDA gratis? Echipa ROLDA a identificat cateva metode prin care poti ajuta GRATIS câinii investind atât timp liber cat poți, uneori acest timp nedepășind 1-3 minute pe zi din cele petrecute oricum pe social media. Nu este niciun truc, nu este nicio descoperire senzațională.
De la câini care zac lați pe șosea, la animale ținute în același laț strâmt toată viața lor sau câini de rasă încuiați în balcoane mici și care își scheaună amarul și abandonul ore întregi, cu toții am fost martorii unor situații de cruzime la adresa unui animal.
Află aici cum să acţionezi dacă eşti martorul unui abuz împotriva animalelor
Mușcăturile de câine sunt periculoase. Cu atât mai mult în cazul câinilor fără stăpân, care nu au fost vaccinați și care trăiesc în mizerie. Aceștia pot transmite boli precum rabie sau tetanos, foarte periculoase pentru om. Mai există și riscul general de infecție…